Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Gilera runner 50sp-teško pali zagrijan MOLIM POMOZITE
3alfa3:
Znam o cemu se radi i zapravo nije kvar nego "feature".
Chok je automatski i kad ostane bez struje, bez obzira na temperaturu motora, on se u tih par minuta ohladi, tj. vosak u njemu koji se zagrijavanjem siri i tako deaktivira chok se ohladi i prakticki imas aktiviran chok pa takav zagrijan motor ne mozes upalit bez gasa. Zato i dimi, jer je prebogata smjesa za topli motor sa chokom.
Lijek je stavit manualni chok
P.S.
Znam to iz prakse jer je isto bilo i na mom nrgu sa tim karbom i chokom
P.S. 2
Kladim se da problema nema ako se zagrijan skuter pali unutar 30 sekundi od gasenja skutera
Sent from my HTC One X
danko0907:
--- Citat: 3alfa3 - 02 Ožujak, 2013, 04:47:42 ---Znam o cemu se radi i zapravo nije kvar nego "feature".
Chok je automatski i kad ostane bez struje, bez obzira na temperaturu motora, on se u tih par minuta ohladi, tj. vosak u njemu koji se zagrijavanjem siri i tako deaktivira chok se ohladi i prakticki imas aktiviran chok pa takav zagrijan motor ne mozes upalit bez gasa. Zato i dimi, jer je prebogata smjesa za topli motor sa chokom.
Lijek je stavit manualni chok
P.S.
Znam to iz prakse jer je isto bilo i na mom nrgu sa tim karbom i chokom
P.S. 2
Kladim se da problema nema ako se zagrijan skuter pali unutar 30 sekundi od gasenja skutera
Sent from my HTC One X
--- Kraj citata ---
Upravo tako, ako se pali unutar cca minute nakon gašenja, onda nema problema. A dali vrijedi staviti novi automatski čok ili baš mora ići manualni? I dali je moguće da dok vrijeme zatopli se to neće dešavat? Odnosno, da se neće čok tako brzo ponovo dignuti?
Hvala puno na odgovoru :)
Grale:
Ako stavis manualni nemaš problema više,a novi ti ne treba jer je ovaj ispravan.
Evo alfa je objasnil kaj sam ti ja štel reć ubiti :P
Inače na par piaggia lokalnih koje redovno vozim nikad problema ni s jednim prilikom paljenja,bio on topao ili hladan, uredno bez gasa pale :dontknow:
Moguće da dok zatopli,da se ce cok ostat zagrijan zbog visoke temperature vani,pa neće bit problema.
danko0907:
--- Citat: Grale - 02 Ožujak, 2013, 11:30:46 ---Ako stavis manualni nemaš problema više,a novi ti ne treba jer je ovaj ispravan.
Evo alfa je objasnil kaj sam ti ja štel reć ubiti :P
Inače na par piaggia lokalnih koje redovno vozim nikad problema ni s jednim prilikom paljenja,bio on topao ili hladan, uredno bez gasa pale :dontknow:
Moguće da dok zatopli,da se ce cok ostat zagrijan zbog visoke temperature vani,pa neće bit problema.
--- Kraj citata ---
Vrlo vjerovatno da je do čoka. I ja sam to odmah pomislio ali me zbunilo jer sam ga provjeravao i vidio da je "ispravan" ondosno da se klipić pomiće prilikom spajanja na struju. Pa sam automatski isključio taj problem. Budem vidio kad malo ugrije, ako će se to i dalje dešavati, onda ću staviti manualni čok, iako iskreno bih bio sretniji da ovaj automatski profunkcionira :)
I dali možda znate koliko cca košta manualni čok za dellorto 17.5 fergazer i gdje ga se može kupiti (Zagreb) ??
Hvala svima na pomoći :)
3alfa3:
Da, malo ce bit bolje po ljeti, al s tim si mozda dobio koju minutu vremena sto opet nije u redu.
Manualni chok kupi - nije skup, a radi kad ti to zelis, a ne kako on hoce.
Ne znam gdje u zg kupit, al vjerojatno ga mozes preko web shopa narucit. Cijenu isto ne znam, al ajmo rec 50-100 kuna, ne vidim kak bi mogo vise kostat
Sent from my HTC One X
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju