Tehnički kutak > Garaža
Baotian 50qt-7 by Bađi
ivano_007:
Baotian. Godište tamo 2005. ja mislim il 2006. znam da je tek stigao u Metroa. Na celeru prešao 18 324 km međutim vozio je cijelo prošlo ljeto bez sajle pa mislim da je prešao preko 20k km. Odlično je išao do sada međutim odlučio sam da želim malo uložit u njega pošto dosad nikad ništa nije ulagano u njega te je čak i par puta bez ulja ostao. Nemam pojma gdje je nestalo :toothy3: Imam milijun jednu stvar u glavi što napravit sa njim. Za početak će ići komplet rastavljanje do radilice jer mi se čini da je prošuškala pa ćemo stavit na njega 72ccm klip cilindar. Bla Bla. Evo za početak par slika kako sad izgleda. Baotian ko Baotian.
Slike sam našao na računalu jer mi se neda izvlačit motor iz kućice da ga uslikam. Ide odmah na rastavljanje.
ivano_007:
Nakon malo šarafljenja sve išlo glatko. Neću se puno zadržavat na ovom rastavljanju. Jedini problem je bio skinuti magnet jer nemam radapciger al uspia sam sa "home made" radapcigerom. Je da sam polomio 4-5 vijaka al i on je izvađen. Nakon što sam skinuo poklopac glave vidia sam da je polomljena gornja vodilica i upala je u blokove te je natezač lanca isto bio puknut. Nevjerujem da će mi ikad bit jasno kako je to sve puklo al dobro zamijenit ćemo. :binkybaby:
Slika cilindra iako je ostao par puta bez ulja izgleda kao nov novcat bez iti jednog risa ili kanala.
Znam da je bio samo jednom na servisu i tad mu je meštar prije par godina promijenio variomat. Iskreno neznam šta je stavia i koji je ovaj marka, moguće da je čak i serijski zaista nemam pojma znam samo da se motor preporodio sa njim. Slika i bregaste. Sve tip top.
Blokovi svi glatko idu. Čak nisam morao niti tuć nešto jako čekićem po njima već samo malo drvenim dijelom udrio i samo se raspalo jer je odlomljena ona jedna "spojnica" šta spaja blokove.
Ovo je sve do sad bilo jednostavno al sad dolazi ovaj dio što ne razumim pa ako netko zna neka pomaže. Naime u vezi radilice. Pomaka sa strane magneta na osovini radilice NEMA i ležaj je odličan. Pomaka značajnih klipnjače isto NEMA. Međutim sa strane variomata sam mogao micati osovinu i lijevo i desno i gore i dolje i sad kad sam rastavio blokove vidim stvarno da je taj ležaj prozujao odnosno rukom ga možeš pomicat. Ležajeve ću zamijenit oba međutim moje je pitanje kako da znam jel radilica kao element ispravna ? Što se tu gleda kako se to gleda kako se ispituje ?
Evo i slika blokova dosjedi su odlični vidljivo na slikama.
Josip-zg:
dobro je izdrzo,sad jos tolko prodes s kitom i miran si :D
zvonkec_92:
možda se sj#bo blok kao i na mojoj devetki, koji god ležaj da sam stavio nutra imao je lufta..
ivano_007:
--- Citat: Josip-zg - 26 Veljača, 2013, 16:40:03 ---dobro je izdrzo,sad jos tolko prodes s kitom i miran si :D
--- Kraj citata ---
Ispod 40t km ništa ne prihvaćam :binkybaby:
--- Citat: zvonkec_92 - 26 Veljača, 2013, 17:05:39 ---možda se sj#bo blok kao i na mojoj devetki, koji god ležaj da sam stavio nutra imao je lufta..
--- Kraj citata ---
Imaš tu poviše slike blokova izgledaju u redu ovi dosjedi. Samo me zanima kako vidit jel radilica u redu da znam da na nju montiram ležajeve il da i nju novu nabavim ? I kad uzmem te ležajeve bi li oni trebali lagano kliznit u blok il moram blok zagrijavat da oni uđu normalno ?!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju