Tehnički kutak > Tuning skutera
Peugeot Jet C-tech tuning savjeti...
crogenie:
--- Citat: Mr J - 20 Studeni, 2006, 19:24:00 ---Najlakse ti je kod nas naci ZX ili RR od Leo vincija, (imas i sheme na forumu ako ces ih sam izradjivati :happy3:) kada kupujes novi ima blokadu, tuljak na pocetku grane (potrebno izvaditi)
Multivar ti uglavnom sluzi za jednoliko ubrzavanje i bolje medjuubrzanje, elasticnost (435kn piaggio Pescenica ili Vukovarska)
Kuplung ti je dobar koji i imas
Uz multivar dobijes rolice, staviti cca. 1gram lakse zbog rezonantnog auspuha ako to bude ZX ili RR
Bitno ti je skinuti sve blokade sa njega, iscupati lulicu iz airboxa (kutija od filtera zraka) onda bi trebao staviti i vecu dizu u karburator.
Staviti jacu oprugu kontrasta (centralna opruga na kvacilu)
To je manje, vise sve sto mozes napraviti za njega bez instalacije kita...
--- Kraj citata ---
Puno hvala na pojanjenjima... E sad, znas mozda di u RI, ima kupiti ZX ili RR (i koji je bolji? :dontknow:), i koliko cca. kosta?
I ovo za diznu u karbu.... Mozes malo bolje pojasniti to? Kako mislis "vecu"?
E i btw, isto me zanima ima li u RI kupiti multivar? Unaprijed hvala. :)
Mr J:
Pogledaj u AVE (Imas link na glavnoj stranici), uglavnom vjerujem da ce ti odgovoriti clanovi koji su iz RI i okolice...
Imas 3 dize u karburatoru, tebe zanima ona najveca (obicno srednja) sada mislim da ti imas gurtnera (te karburatore peugoet stavlja na svoje masine), diza se odvida i na njoj je ugraviran br. npr. 54, onda stavis npr. dizu 60, kada skines lulicu i maknes blokade bude islo vise zraka kroz airbox u karburator i nadalje u cilindar, to se odlikuje na promjenaama boje svjecice... Idealna boja je svijetlo smedja, boja bijele kave... zato ces trebati i malo povecati unos benzina u cilindar (za to sluzi veca diza, primjer, flasa sa uskim i sirim grlom) jer u protivnom povecava se temp unutar cilindra sto nije dobro, dok vise benzina ga hladi...
Ako ima previse zraka mogu ti se zapeci karike i bitno bi smanjio vijek trajanja masini...
nakon svih poduzetih zahvata treba postelati karburator, kako nebi previse trosio, kako bi jednoliko primao gas (nebi trokirao, gusio se...) i kako bi mirno radio na leru (nebi se gasio i jako tresao)
Sugar:
gle,ne preporucam ti da sam to ides radit jer vidim da neznas nista o tome!
radje pokupuj te sve djelove i pozovi nekog frenda da ti to slozi i postela(u rijeci ima fala bogu odlicnih decki koji se razumiju u posao),pazljivo gledaj sta on radi pa ces sljedeci put znat sam to napravit
ni ja prvi put nisam sam iso drkat(uh kad se sjetim svojih pocetaka :binkybaby: )
crogenie:
Ma ne mislim sam to raditi, stari se kuzi u mehaniku, pa bi to skupa slozili... A ja sam onako vise informaticar... :frajer: Tak da bi ja i on to skupa slozili, samo mi trebaju smjernice, gdje sta kuda i kako, evo mi ih je Mr J dao podosta, hvala na tome! :) E sad, di su Rijecani da kazu di ima sta za kupit?? :toothy12: Hvala svima, najbolji ste.
crogenie:
Samo jos da dodam da sam scoot kupio u AVE motoshopu. :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju