Tehnički kutak > Tuning skutera

Peugeot Jet C-tech tuning savjeti...

(1/8) > >>

crogenie:
Pozdrav svim forumasima, imam serijiski scoot Peugeot Jet C-tech, i htio bih ga malo ubrzati.  :glasses9:
Procitao sam ovaj post, pa me nesto zanima:

--- Citat: ---Auspuh- leovinci zx, leovinci rr, arrow performer, gianelli sport pro 6, yasuni Z.
Variomat- malossi multivar, top performances.
Kuplung- samo stavi npr. Polini ili malossi federe srednje tvrdoče (serijski motori imaju jako puno premekane federe na kuplungu).
Karburator- može ostati serijski jer sa većim se neće dobiti jako puno. Ali ako postoji potreba stavi dellorto 17.5. Nema smisla veći stavljati ako nećeš kit stavit jednog dana.
Remen- orginal ili top performances
Radilica- serijska

--- Kraj citata ---

Dakle, koji od ovih gore navedenih auspuha, a da mi pase na scoot, da nema puno prerade (sorry, ja sam noob, mislim da svaki scoot ima drukciji konektor za ispuh, ispravite me ako grijesim), kolika cijena, i di ima za kupit, ako netko od clanova ima za prodati koji polovni, a da cu ga ja sebi moci staviti, rado bih ga kupio...

Onda, pitanje broj 2. variomat?? Sta je to tocno? Nikako da skuzim... Isto tako, koliko para gdje za kupiti... ( i dali ga prepoucujete?)

Karburator... Nemam pojma koji je, znam da je original, frend mi je reko da moze ostat.

Zatim kuplung... Koji je najbolje za stavit, omjer cijene i kvalitete? Unaprijed hvala svima, meni tutkumu objansit nesto...

Mr J:
Najlakse ti je kod nas naci ZX ili RR od Leo vincija, (imas i sheme na forumu ako ces ih sam izradjivati  :happy3:) kada kupujes novi ima blokadu, tuljak na pocetku grane (potrebno izvaditi)
Multivar ti uglavnom sluzi za jednoliko ubrzavanje i bolje medjuubrzanje, elasticnost (435kn piaggio Pescenica ili Vukovarska)
Kuplung ti je dobar koji i imas

Uz multivar dobijes rolice, staviti cca. 1gram lakse zbog rezonantnog auspuha ako to bude ZX ili RR

Bitno ti je skinuti sve blokade sa njega, iscupati lulicu iz airboxa (kutija od filtera zraka) onda bi trebao staviti i vecu dizu u karburator.

Staviti jacu oprugu kontrasta (centralna opruga na kvacilu)

To je manje, vise sve sto mozes napraviti za njega bez instalacije kita...

roby 71:
kako si zadovoljan sa skutom jer imam ga u planu
koja je krajnja brzina bez blokada
napiši malo

Sugar:
jay ti je sve reko :icon_thumright:

crogenie:

--- Citat: roby 71 - 20 Studeni, 2006, 20:30:19 ---kako si zadovoljan sa skutom jer imam ga u planu
koja je krajnja brzina bez blokada
napiši malo

--- Kraj citata ---
Iskreno, nisam bas zadovoljan sto se motora tice, vec mi se kad se ugrije na 60-ak stupnjeva gusi dok ne primi gas (onda krene), brijem da je svijecica u kur*u... Inace, a sto se tice vanjstine, definitivno najlijepsi skuter, isto tako, najudobniji koji sam vozio, a i kocnice mu moram pohvaliti, izvrsno dobro rade. Krajnja koliko sam ga vozio je 80km/h, na toliko i gravira, uglavnom, lijepo ide, ali mi se malo gusi kad se ugrije... Kad se to rijesi, biti cu zadovoljan.  :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju