Pozdrav ekipi, posebno @veruda jer vidim da smo iz istog grada.
Naime, i mene zainteresirala tematika oko guma, jer sam na mom skuteru (bev 250) kupljenom u travnju dobio prakticki nove gume Sava Diamond S, za koje mogu samo reci sve najgore. Vec mi je Luka (serviser HP motori, zna ga veruda sigurno) kad ih je vidio rekao ajme majko. U sto sam se i uvjerio prije 3 tjedna kad sam naglo zakocio ispred parkinga ducana jer je lik izletio u rikverc a ja bio vec nagnut 10ak stupnjeva za skretanje, prednji je samo popustio i ja sam otalabeknuo na pod. Srecom bez ozljeda ni ostecenja jer sam prakticki stajao. Od tada ne vjerujem toj gumi. Prekjucer idem po rivi lijevom trakom i krenem kocit pred lijevi zavoj (kod porte Uljanika) prebacujuci se u desnu (vanjsku), kad je bev poceo plesat, to jos nisam osjetio. Srecom se smirilo. I sad je dosta. Hocu druge gume. Ove imaju mozda 1-2k km. Mislio sam michelin city grip, ali vidim ovdje da se preko web shopa prodaje taj dunlop scootsmart povoljnije. Nije apsolutni kriterij cijena, nego kvaliteta. Ne trazim vrhunske, nego ujednacene performanse ljeti, zimi, suho, mokro, bilo koji tip asfalta. Uglavnom vozim na posao, dionica je 2-3 km u jednom smjeru, dakle volio bi da drze i hladne. Namjeravam voziti i zimi. A zna se nadaleko kvaliteta pulskog asfalta.
Eto, pa slusam prijedloge, sto da uzmem?
Znam da je Luka iz HP uvijek hvalio Bridgestonke, i savjetovao mi da naprijed stavim nju (ne znam tocno koji model) a iza michelinku. Jer da bridgestonka najbolje drzi i da to mora ici na prednji kotac.
Dakle grip i grip u svim uvjetima. Ako to znaci da ce otic s 5k km, neka ode.
Hvala.