Odvrtio sam 10267km sa malossi sportom. Rekao sam sebi na 10 000 promjeniti karike i eventualno lezaje, nisam stigao na vrijeme
al koga sisa, idemo dalje
Trenutno stanje:
Prvo je pocelo nesto zveckati, bilo je glasnije od spuha. Preticem auto i odjednom jaki zvuk, morao sam dati gasa da prodjem dalje. Odmah sam stao, mislio sam da nesto ispod dekla zeza. Rastavio u centru grada i vidio da nije to to. Nekako dodjem kuci, sve 5 ali nesto zvecka. Rastavim vodenu pumpu i skuzim da je nesto na radilici, variomat ili termo grupa...
danas sam skuzio da je ovo 2. jer je poceo prekidati u voznji.
Ugasim skut, rastavim vario, krenem vrtiti radilicu i kada klip dodje u GMT onda zablokira, zapravo hoce ici dalje ali tesko...
Sve u svemu, nisam jako razocaran s obzirom sto sam sve prosao
Sad idem rastaviti sve i vidjeti u cemu je problem. Imam mogucnost staviti mhr replicu, ili da ipak ostajem na gusu
Inace skuter je UVIJEK zagrijavan barem 5 minuta, ali bas uvijek. Vozen po nekoliko km ispod 7000 dok se ne zagrije, u voznji jako rijetko prelazio 10 000rpm, nastelan da kroz ubrzanje ne prelazi 9200.
Kao sto Hac kaze, bice da je klip nekvalitetan, provjeriti cu cije je to cudo...