1. factory reset
2. nemoj koristit aplikacije koje zahtjevaju povezivanje na internet u vremenskim intervalima (vremenska prognoza najviše bateriju pojede ako ne staviš na manualno ažuriranje), mail manager koji svakih 5-10 min provjerava poštu, lokator ili neki neke treće vrste
3. task killeri su ti čista glupost, sa njima ti se zna još više baterija ispraznit (ugasiš program, no on se automatizmom pali ponovo jer MORA radit u pozadini)
4. battery saver, ima ih više vrsta, pomno prouči koji ti šta gasi i onda se odluči za onog koji ti najviše odgovara (imao sam jedan koji mi je čim se ekran postavi u stand-by gasio mrežu, nema poziva, nema poruka), ne sve u svemu ako mobitel nema battery saver u svojem originalnom ROM-u (velika većina WinMo ih ima) u ove ostale sa play/store-a se nemožeš pouzdat
5. CM7 clockanje ima veze sa trajanjem baterije no ne puno, kod mene je bilo 133-820 na LG p350
6.
http://androidz.jimdo.com/roms-ideos-u8300/stock-roms-u8300/ sa lijeve strane si biraš stock ili cm7 rom, e sad što se tiče stock ilitiga original rom-a nema službeni za europu no možda ti bude radio onaj za australiju (čitam da zna štekat wifi i pola ekrana je izvan funkcije)
to ima android 4.0.+?
CM(cyanogenmod) 10 (android 4.2.1.)
a kako na normalnim vratit? Tj. ne rootanim
kako si ti to digao/clockao na nerootanima kad pitaš kako vratit?
SuperOneClick Root za android do 4.0.4 kako klineš za root tako i za unroot + daljnji proces stvaljanja CM-a