Općenito > Generalno o skuterima

Kupovina novog skutera - POMAGAJTE !!!

<< < (3/11) > >>

filiplatinovicz:
ufff... narančasto krme... nije uopće loš odabir, mada preferiram talijance, mamu im indoeuropsku!  :toothy3:

IZd:
Hvala svima na odgovorima i pomoći.

Gledajući isključivo izgled (dizajn) meni se najviše sviša Nexus. Slušajući od prijatelje i čitajući Vaše odgovore jasno mi je da su X8 i X-MAX udobniji i bolji za dulje vožnje.
Kako sada stvari stoje ja ću najvjerojatnije 90% kilometara provesti na udaljenostima od 1-10 Km. Unatoč tome što mi nije namjera voziti skuter sportski i brzo (nakon 60.000 Km provedenih na taj načun u automobilu čovjek jednostavno želi na sukuteru malo uživati i opustiti se) nekako mi se Nexus i dalje najviše sviđa.

Je li moguće da je razlika u udobnosti kod ovih skutera toliko velika??? i drugo: Je li kod Nexusa dosita premalen protor ispod sjedala???

filiplatinovicz:
Udobnost je relativna stvar i radi se o nijansama. Sjedalo nexusa je izvrsno, ali na x8 djeluje još udobnije, osobito pri vožnji u dvoje, pri čemu će prvenstveno suputnik više uživati. Sjajan ovjes neksusa je motociklistički, možda za nijansu tvrdji, što omogućava sjajnu ciklistiku. No, u prilog mu u odnosu na x8 svakako idu i veći kotači (15/14 : 14/12). Zaštita od vjetra svakako je zamjetno bolja na x8. Na putovanjima i pri lošim vremenskim uvjetima to je svakako stabovita prednost, ali na kraćim relacijama  nije ključno. Nexusov vjetrobran pokriva upravo koliko treba i zasigurno ne služi kao spinaker. Dakle i to je relativno. Mnogi, adekvatno opremljeni bikeri prijeđu Europu na pure nakedima. Što se tiče prostora pod sjedalom, x8 je osobito u sprezi s ogromnim koferom, istinski kamion na dva kotača s viđe od 100l prtljažnog prostora. neksus nudi sasvim dovoljno mjesta pod sjedalom. bio ja s njim od zagreba do Međugorja na nekoliko dana i sve sto mi je trebalo stalo je pod sjedalo, a da sam htio mogao sam na povratku prešvercati i nekoliko šteki pljuga! Opet je stvar u nijansama. No, za duža putovanja i tako je na svakoj dvokolici uputno imati kofer, koji se lako može i ukloniti, ako ne treba...
Dakle, sretno s novim nexusom. Pristran sam, znam, meni je svakako  favorit, a čini se da će nekako najbolje odgovarati i Tvojim potrebama i željama... Osim toga je lijep, što je opet relativno...
 :icon_thumright:

Sugar:

--- Citat: IZd - 21 Studeni, 2006, 11:28:41 ---Hvala svima na odgovorima i pomoći.

Gledajući isključivo izgled (dizajn) meni se najviše sviša Nexus. Slušajući od prijatelje i čitajući Vaše odgovore jasno mi je da su X8 i X-MAX udobniji i bolji za dulje vožnje.
Kako sada stvari stoje ja ću najvjerojatnije 90% kilometara provesti na udaljenostima od 1-10 Km. Unatoč tome što mi nije namjera voziti skuter sportski i brzo (nakon 60.000 Km provedenih na taj načun u automobilu čovjek jednostavno želi na sukuteru malo uživati i opustiti se) nekako mi se Nexus i dalje najviše sviđa.

Je li moguće da je razlika u udobnosti kod ovih skutera toliko velika??? i drugo: Je li kod Nexusa dosita premalen protor ispod sjedala???

--- Kraj citata ---

pogledaj na ovom linku kaj sam ti ja dao za neksusa kaj sve dobis uz njega(kofer medju ostalom)

Tommek:
ma uzimaj nexus... ;D,srce mi zadrhti svaki put kad ga vidim...
iako mi je X8 sprijeda...mljac...
ili NEXUS ili X8 sam odaberi mislim da nemresh pogrjeshiti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju