...tocnije, sa samog juga Grcke - otok Kos.
Samo mali osvrt na skutere tamo...
Vozi se sve - od ultra razvaljenih skutera jedva pokretnih do najraskosnijih maksi skutera. Ima dosta novih Runnera, NRG-ova, ali SRki nisam vidio. Kimco je ocito dole popularan jer ih ima ko dreka. 99,99% svih skutera su serijale i sluze iskljucivo kao prijevozno sredstvo od tocke A do tocke B. Obzirom kak je dole vruce, to me niti ne cudi je uzivat u voznji je tesko kad vani sunce dere za popizdit.
Jedan jedini nakitani skuter kaj sam vidio je "MHR" Runner (slika dole).
Ono na sto se dole (ocito) pale su odvratno ruzni 4T motori koji izgledaju kao Piaggio Liberty (ali puuuno ruzniji od njega) i imaju nekih 150-tak kubika i svi odreda - SVI imaju neke male topove koji bi zvukom posramili sve sto se u HR na skuterima i manjim motorima moze cuti. Spuh je ruzan, ali zvuk je upecatljiv - pojma nemam odkud tako malom motoru (uzak je ko bicikl) tako mocan zvuk. Steta kaj nemam niti jednu sliku tih motora.
Inace, bilo mi je odlicno, ali vruuuuce.... A ja ne podnosim vrucinu pa sam sa zadovoljstvom iskeshirao 60-tak eura za 7 dana klime u sobi hotela gdje sam odsjeo. Klima je split Daikin tako da je posao odradila tiho i kvalitetno - kako treba.
Cijene...
Hm..
recimo, neka polu fast food hrana tipa pileci fileti sa pomfriem i malo ukrasne salate je nekih 7 eura. Pivo oko 3 eura, kava 2-3 eura, kola i sl. oko 2,5 eura...
I tako u svim restoranima i kaficima, hrana ima identican okus (nista posebno, jer radi se o smrznutim namirnicama), ali moze se i finije pojesti i popiti, ali to naravno kosta.
Tako je sasvim uobicajeno spizdit 100+ eura za vecericu u dvoje. Obzirom da mi je put i smjestaj platila cura (poklon za rodjendan) ja sam tamo uspio nekako i takve stvari realizirati od svoje love.
U hotelu smo imali samo dorucak pa je zapravo u 7 dana otislo na hranu i cugu oko 600+ eura.
Od toga (koliko sam izracunao) samo 80-100 eura na moje pive
Ne znam kaj bi jos napisao jer sam malo umoran (malo prije sam dosao doma). Evo par slika nabrzinu i bez nekog redoslijeda:
Evo i jedna skoro off topic (ali ipak je skut na njoj
)
I za kraj, nije bas fotka uspjela jer je slikano Olimpusom mju (idiot digitalac) - spektakularan zalazak sunca gledan iz sela Zia na brdu otoka Kos: