Pred kraj prosle godine ja se jedan dan normalno vozio i sutradan sjedem na motor i on nece da makne iz mjesta osjeti se kako vuce pomalo al nista kad ustanem hoce malo da povuce i ja ga ostavim nisam nista dirao, i kasnije nekad ga rasklopim prvo mislio da mi nije sta dole gdje su oni zupcanici kod zadnje gume jer mi je malo ulje pocelo curit i malo mi bilo lufta u gumi, ali nije nista bilo samo jedan semering otisao i pusta ulje, i onda sam vidio da mi se poderala pixna ili sta bude kod ovog malog zupcanika sto prenosi sa alnasera na radilicu dole (
http://img9.imageshack.us/img9/7773/img0003zt.jpg ovo nije moja slika nasao sam na netu)
skinu sam ga izubi oni sitniji su se poceli snositi sa jedne strane i skinem ga skroz i onda probam i isao je bolje ali nije kao prije nikako.
Evo video kako motor sad ide
nije neki kvalitet snimao sam sa mobitelom.
E sad sta bi moglo jos bit ja mislim da su mu rolnice prelagane jer i prije ovog nije isao vise od 55 al je lijepo kretao, i u brdu nije isao kao prije, kad krenem uz brdo prebaci u manju brzinu i vrti napuno obrtaja tako je bilo i kod kretanja pocne mi vrtit na puno obrtaja.
A sad i neke od ovih rolnica su se pocele snosit.
Remen je mijenjan prije 4-5 hiljada km
Moze li mi ko reci sta da mijenjam sta da gledam planiram ga prodat sad pa da mi ga bi makar osposobit da ide malo bolje.