ja neznam ili ste vi neozbiljni ili se ne razumete u motore yzf ima pritisak u cilindru 11,2:1 rs neznam sada napamet koliko ima ali ima manje ja nekazem orginalan yzf protiv rs otvorene verzije pobedu odnosi rs a to sta ja imam u mom yzfu neka ostane tajna o torbu kom pricam je turbo kao i svaki drugi ako znate kako turbo funkcionise ja nebi da se svadjam ovde na forumu samo pricam realno plus yzf ima direktno ubrizgavanje, 4ventila i to sve moze da se obradjuje jaci federi na ventile da se stave dobice se na obrtajima i tako... razmislite pre nego sto napisete nesto a sto se snimka tice bice snimaka za sledecu sezonu.
ma kaj ti je tu su svi ozbiljni
vjeruj mi, a kaj se tice ostalog:
11.2:1 nije pritisak u cilindru nego je kompresioni omjer. vjerojatno u katalogu ne pise sta je to ali proguglaj malo
naslo bi se onih koji znaju kako turbo funkcionise, a ako ti znas onda ti je valjda jasno da bi na monocilindricnom motoru i to jos 125ccm funkcioniralo kako spada - ne.
yzf ima 4 ventila, rs je 2t motor - oni ti nemaju ventile ko 4t.
bilo bi super kad bi ovo s oprugama i okretajima funkcioniralo samo tako ali nista od toga. mali ispolirat kanale, prosirit ventile, mozda neka bregasta...ima stvari. naravno treba uzet u obzir da bi s tim porastom okretaja porasle i inercijalne sile, pa bi opet tu nesto trebalo mijenjat...