sve zavisi kako se vozi jedan moj drugar je imao rs-125 mislim da je bio 97-98 god i iz njega smo izvukli 38konja sa kn filterom za kola ali smo mu cesto radili generalku stim sto je njemu masina non stop bila u crvenoj zoni, zato polako vozite svoje masine i ako imaju snage a sto se tice rs je brzi od yzfa ali yzf je laksi za odrzavanje i po krivinama rs nema sanse sada sve zavisi ko vozi drugar i ja smo se trkali i po krivinama sam ga ostavljao ali zato na pravcu me je stizao ali sada yzf ima 4 ventila tako da, sve zavisi od vozaca moze se izvuci i vise ako se zna saltati kako treba i kada. moja preporuka je ako hocete da imate jaku masinu i znate dosta oko motora definitivno rs a sa druge strane yzf je jos komplikovaniji i sada pocinju da izlaze delovi i za njega auspusi cilindri... ja sam se licno odlucio za yzf
Frend ti je slab vozac... Po tome bi u GP125 svi uzeli YZF i ostavljali u zavojima ove sa RS-ovima, sta je prenejvjerojatno. YZF je lijep motor, al se u ubrzanju niti ciklistikom NE MOZE mjeriti sa RS-om. Sta se tice dugotrajnosti, to je druga stvar. Ja sam sa CBR-om 125 ostavljao RS u startu, prvih 20 metara, tamo negdje nakon 100 samo proleti kraj mene i gledam mu u rep.
150 sa YZF-om moraju bit ispunjena par uvjeta:
- 2 kilometra ravne ceste
- nema bure
- nizbrdica
- 6 brzina (ako je ima, nisam siguran) na 12000 okretaja
Gle, i ja obozavam 4t, al racunica ti je jednostavna:
50 2t = 100 4t
125 2t = 250 4t