Nemojte se zafrkavat sa vožnjom bez šajbice. Tak je meni jedan mehaničar napravil i vjerojatno (nisam 100%) radi toga mi je bolcna variomata sjebala propeler koji je od mekšeg materijala.
Jesi siguran?
Koji variomat imas? Ja pricam o multivaru. Serijski ima samo 1 sajbicu i to vrlo tanku izmedju bolcne i ventilatora, ona ostaje tamo gdje jest, i po potrebi ide deblja.
A kod multivara neide sajbica izmedju bolcne i ventilatora. Neznam tko ti je prodao tu lovacku... Kod multivara ide jedna sajbica od 2mm obavezno iza poklopca variomata, znaci prije cijelog variomata i vise neide.
Gle nisam ti siguran za to sa bolcnom, al nije se variomat sam od sebe nakon dva tjedna uništil. Mogu postat slike propelera da vidiš kaj se meni desilo...
Ili je premalo stegnul maticu kad je stavljal vario gore ili je to šajbica koju nije stavil.
Gdje god sam gledal u šemi sklapanja varia, baš SVUGDJE je bil redosljed: Pogonski dio (neznam mu točno ime), pa kutija sa rolicama i klizačima, bolcna, šajbica, propeler, ona zvjezdica sa zubcima, ono za kurblu, opet šajbica i na kraju matica...
Govorim za minarelli mašine...
BTW: Ja sam sa Multivarom dobil tu šajbicu ali je jako debela naspram serijske. Skoro pola centimetra i crne je boje. I uz nju je bila i ona malo veća plastična koja je zapravo glumila blokadu nekakvu al nju nisam nikad koristil!