Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
2t ULJA
gavranpero:
--- Citat: Corector - 21 Kolovoz, 2021, 09:43:07 ---
Losa ulja stalno dime i smrde, i onda krece veselje s narednim tisucama kilometara, krene slinit na auspuh, pa krene stopanje.
1l ako potrosis, ne bi trebao osjetiti ozbiljnije mane.
--- Kraj citata ---
Pa čak kao i nije loše. :dontknow:
https://www.hr.eneos-oil.eu/hr/?id=169:motogp
mic:
--- Citat: igor.sb - 21 Kolovoz, 2021, 14:57:21 ---kad smo kod loseg ulja
vjerujem da nema veze s ovim danasnjim koje se spominje kao jeftinija alternativa zuce iz kauflanda
prije cca 15 god, prvi i jedini put uzmem na petrolu ulje, polusintetika pola litre 15kn bilo, ak se ne varam area bila naslikana
u 100-200km mi je sjebalo cca 5 svjecica
izlio taj proljev van, nasuo tad jeftini motul expert i nikad niti jedna svjecica vise nije krepala
da mi sad das dzabe petrolovo NECU
--- Kraj citata ---
Slično iskustvo sam imao sa tim petrolovim uljem kad sam pokušao livati u čistu serijalu (zračnjak) prije nekih 7 godina.
Skuter nije išao kao sa prijašnjim uljem, osjetila se razlika.
Nakon 100-150km crkla svjećica koja nije bila stara ni potrošena.
Ulje sam izlio van, kupio drugi dan Elfovo ulje koje sam prethodno koristio te su se performanse vratile na staro, a svjećica nije crkla.
Nešto je bilo s tim uljem tada ali vidim da se od tada barem dva puta promjenilo pakiranje, a i cijena tako da je moguće da je i ulje poboljšano.
dario007:
Sa trenutnim petrolovim uljem imam 2000km pređeno,lijepo mirisi,nema čađe na svjecici tak da nema veze sa onim starim.
Corector:
Evo i ja trosim Petrolovo ulje jer je bilo najjeftinije. Spaljena je treca litra i nikakvih problema. Zadovoljava sve standarde, a bogami i extremne triperske sto podrazumijeva i cijenu od 36kn na akciji za litru polusintetike :toothy10:
Inace, nikad nisam dozivio problem zbog ulja, a presao sam kilometara koliko i Mojsijevo vozilo. Jedina stvar kao profesionalca jesu smetnje koje amatere uglavnom ne diraju niti najmanje, a to je dimljenje i smrad dima, to izbjegavam pa sam trazio ulja bez tih karakteristika. A otkako vozim PureJeta onda mi je sve svejedno jer je manja kolicina ulja i sve prolazi.
SCANIA R500:
Ja sam 6 tisuća pržio Petrol onu sintetiku sa texaco znakićem na ambalazi..... Sve ok... Niti smrdilo niti dimilo :icon_thumright:....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju