Danas bio lijep dan pa je Fic navratio do mene i primili se posla.
Nikako mi nije bilo jasno da je stage6 tako zacvikao a risa na njemu nije bilo. Naravno, ja nebi bio ja da nisam sve pregledao i utvrdio zašto je cviknuo.
Uglavnom, igličasti je bio neka muljaža još iz doba kad sam termogrupu naručio preko cilindera. Mamu mu hebem njegovu... Tako loš igličasti još nisam vidio.
Iako, to je i moja greška što sam bio brzoplet pa sam htio to posložiti što prije. Ovaj put se nisam žurio.
Točno se na bolcni vidjelo da smeče od igličastog nije imalo dobro podmazivanje jer je konstrukcijski loše izveden, naravno da se na tom mjestu pojeo i raspao.
Komadić je jedan izletio i proletio kroz usisni kanal di ga je klip dočekao i zacvikao. Ovaj put sam bio pametniji i uzeo Malossijev koji je konstrukcijski daleko bolji.
On po svojoj unutrašnjoj strani ima lufta tako da ulje može doć i podmazati spoj sa bolcnom, uz to je uži i omogučava dotok smjese za hlađenje i podmazivanje.
Dakle, složio sam termogrupu i nije mi se dalo kanale uređivati sad iako ima dosta mjesta za poboljšanje na ispušnom kanalu. Napraviti portmatching, ispolirati i dotjerati kanale no to ču kojom drugom prilikom prilikom rutinske provjere.
Spuh je gore, akumulator je na punjaču i moram bendix složiti jer ruži ko kuga od zadnjeg puta još. Radilica i klipnjača su ko nove, lageri nemaju lufta i stanje je ko novo.
Dok sam se ja igrao sa termogrupom, Fic si je dao posla i smontirao zadnji amortizer tako da je sad skut viši za 3cm no neusporedivo udobniji i zadnji kraj sad napokon neče plesati ko klas na vjetru.
Fic, hvala još jednom...
Ostaje bočna nogara da se navari, thnx 2 Doritos i prednja Brembo čeljust sa Aeroxa je spremna no moram međuploču dati nekon tokaru da mi napravi. Vrijeme če dalje reči kako če se setup ponašati.
PS
Blokade ipak nije bilo u spuhu. Ostaje vidjeti kako če se ovaj setup ponašati. Očekujem nekih 8500 do 9000 okretaja da bi bilo optimalno.