Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

R50X

<< < (92/163) > >>

Matori:

--- Citat: Giz - 06 Lipanj, 2009, 23:41:54 --- Čistim uljnu, čistim blokove, maknuo sam BLOKADU na graničniku od usisnih lamelica.

--- Kraj citata ---

Ja sam to skidao i buraz mi kaze da jos malo podignem granicnik gore da bolje otvara lamelice,a ja kreten nisam bas pretjerano obracao paznju na to !!! :binkybaby: :binkybaby: :drunken_smilie:

Sutra cu poslje podne opet cackati po njemu da pokusam rijesiti problem sa gasenjem-a sda si me i ti jos zdrmao ovim problemom !!!
ajde ko nema u glavi ima u nogama !!!
Ako nista hvala Moderatorima i Clanovima na ovom forumu i tekstovima-pa imam nekakve sanse da naucim nesto !!! ;D ;D

Svaka cast Giz-jesi potjerao od pocetka do samog kraja - stvarno imas strpljenja i zivaca za to !!!
A kojih 100Kmh - neces se ti smiriti dok on ne predje 100-tku i to dobrano-sa stock cilindrom i jednim od setup-a si potjerao do 92 ako se ne varam-cisto sumnjam da ces biti zadovoljan sa 100 sa tim cilindrom i Yasuni spuhom itd..... taj ce sad vrtiti i 12000  ;D ;D ;D

Giz:
Uff... Neče Yasuni uskoro. Ovo sad što složim me mora do kraja ljeta služiti.  :(
Ovo sa skutom mi je pojelo svu lovu sad a neki dan sam i zeca pokupio na 140km/h sa autom.  :-[
Razbio mi branik i karter. Šteta oko 1500kn. Mislim, jebeš 1500kn, iskreno mi je više žao zeca jadnoga. Branik neču ni slagati kad auto cijeli izgleda kao da vozim Destruction Derby a karter sam več riješio. Zeca nažalost ne mogu vratiti.  :'( :-[

Al ajde, što me nije ubilo, pojelo mi je živce.  ;D

Ide se dalje, plan je uskoro sve to dovesti na neku solidnu razinu. Hoču sad scoot posložiti kako spada i da ne brinem oko radilice, zato i uzimam ovu "jaču". Kasnije bi si Yasunia R nabacio, promjenio struju kompletnu i uzeo bolje kvačilo al to nek ostane za sljedeču sezonu. Plan je zdravih 11/12 KS dobiti pa nek ide koliko če iči.  :)

A oko volje... Toga imam uvjek. Trenutno sam doma i u međuvremenu što mi ostane vremena od otvaranja firme i uređenja prostora, sve ode na auto i motor. Mislim da me i buduča žena več lagano čudno gleda. Jednostavno me to smiruje i služi mi kao neka vrsta ispušnog ventila. Mislim da ne prođe dan a da barem ne siđem u garažu ili po netu ne potražim riješenje za neki od problema koje imam na autu. I tako več preko 5 godina.  :laughing7:
A planova ja imam koliko treba... Ono, radim i ne razmišljam da ču ja sebi kupiti oblekicu... Neeeeeeee!!  :happy8: :toothy3: :laughing11:
Jebeš obleku, trenirka rula.... Meni je plan kupiti bregaste, maknuti hidropodizače i iči na mehaničke. Pa se gleda standalone ECU za auto. ja bi ITBove slagao. Ajooooj.... A o ciframa neču ni početi. Jednostavno je to moj način razmišljanja i iskreno, neznam što bi se moralo desiti da prestanem sa tuningom. Pa makar samo kosilice slagao...  ;D :toothy12:

Matori:
 ;D ;D ;D :laughing7:

A bas sam negdje citao nesto o tunningu skutera i nisam siguran ali mislim da je tip nakon pregrst objasnjena ostavio P.S. Ne preuzimam nikakvu odgovornost za eventualne svadje i probleme u kuci nastale zbog ......" itd

Ja sam otprilike pomalo ekscentrik po tom pitanju - bez uvrede ali taj ekscentar je kod tebe MALO veci :laughing7: :laughing7:
Samo sto ja imam brdo obaveza-od izgradnje kuce pa nadalje-i da napomenem i da imam 2 kcerkice ............E bes ga ali nema sanse da sve to stignem u skoroj buducnosti :nono: :nono:-ali se nadam da cu bar nekad moci fino sjesti i polako do detalja napucati nekakav skutic do zavidnih performansi - zato i jesam ovdje da malo citam i ucim iz tudjih gresaka-da ne ucim direktno preko svojih ledja  :BangHead: !!! :upsja: :normalan?:

Sve u svemu - svaka cast na odradjenom - pogotovo oko lanosa !!!  :notworthy: :notworthy: :sign201:

Giz:
Uf... Lanos nije gotov...
Rekla draga da kad dobije na Lottu da če mi dati pare da napravim WRC auto od njega.

Mislim da ni tada neče biti dosta. Ahahahahahahahahhahahaha..... :D

A ovo oko familije... Zato i moram poduzeti nešto. I ovak u fušu zaradim solidno, ne žalim se. Samo sad idem legalno jer su mi se pootvarali neki poslovi koji če mi dati finu odskočnu dasku. Poanta je da če onda biti i za mene i za aute i za familiju. :)

Giz:
Evo malo slikica od danas. Kako sam raskopao scoot, užasno me nerviralo kako je to sve prljavo.
Pravac benzinska, 2L ivasola, četka mala, četkica za zube i crijevo za vodu.

Rezultat je vidljiv.  8)

Jadan scoot i dalje nezna što ga je spopalo a blokovi se sjaje ko pesja jajca.  :drunken_smilie: ;D  :notworthy:

Pa 2 slike preminule radilice. Podebljano žutom linijom gdje je popucala.
S obzirom da slikam sa mobom koji nema makro, morao sam ovako naznačiti di je ispucala jer se ne vidi na slikama.

A o ovome sam pričao što se tiče usisnih lamelica. Ne samo što su usisne bile stisnute ovako kako je naznačeno žutim nego je i prirubnica 17.5mm što je ok za taj karb no ni približno za 21mm dellorta. :D Stoga sam danas ulovio Polini prirubnicu za Morinija i naručio je. Paše za sve do 22mm frge i košta niš. 30ak €.
Žutim je naznačen položaj graničnika postavljen od strane tvornice. Daklem, ni približno dovoljno za visoke okretaje što objašnjava zašto scoot nikako nije htio preko 9600 okretaja.

Pa eto dragi moji, ako kome treba, o ovome se radi.
http://www.polini.com/catalogo/en/risultato.php?op=po&id=2186&categoria=7&modello=1132&marca=58&from=camamo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju