Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
R50X
MaeroxT:
[/quote]
A da prekinemo ovo pa da kazemo da se nesto i radilo-a giz je vec pozvao na zajednicke radove :
Dok se pripremam za mehanicki dio evo malo dijela oko izgleda !!!
Krep trakom (traka za zastitu pri krecenju,farbanju itd.) sam zastitio masku oko zmigavaca,jer sam se odlucio na sprej za zatamnjivanje umjesto folije jer mi je lakse raditi i u 3 prelaza (u mom slucaju zadovoljavajuce) sa pauzama oko 10 min prespricao zmigavce !
I to je to sto sam dobio !
Onace sprej sam platio 35 Kn-ili 8KM u BiH - blize mi je bilo za kupit tamo !
[/quote]
Super mi to izgleda, i ja sam negdje prije gledao taj sprej, ima ga kod nas za 25 kn. Samo, ja sam to mislio iznutra napravit, dakle skinut žmigavac i onda prešpricat s unutarnje strane. Jesam li krivo razumio da si ti to napravio izvana?
Evo malo novih dojmova i zapažanja u vezi mog "projekta".
Danas sam po ovoj žegi malo prčkao po skuteru i došao do ovih saznanja (dakle setup je next r + dizna 68, orig vario):
- hebo speed belt+orig role=oko 75 kmh, spor u startu, nakon 70 loše vibracije i buka iz prijenosa;
- hebo speed belt+7,7 gr= 80-81 kmh,ali mu treba malo duži pravac što mi onda ne znači ništa, bolji start nego gore, ali lošiji od setupa s orig rolama i orig remenom; opet rondanje iz prijenosa, na 70 kmh je na oko 8000-8300,a li tu opet počinju buka i vibracije;
- hebo speed belt+6,6 role=oko 75 kmh,živahan start,ali opet slabije nego s orig rolama i remenom,top speed na oko 10000, opet ono rondanje prijenosa;
- s lakšim rolama dalje nisam isprobavao, vjerojatno bi odlazio u okretaje bez nekog dobitka;
- budući da su sa orig rolama i remenom(kod mene bando?)start i međuubrzanje stvarno dobri, vratio sam na početni setup i odlučio ga za sada ostaviti; ovako ide 77-78 na oko 9500-10000, 75 ide kad god i brzo postiže, vibracije i dreka prijenosa su nepoznat pojam :)
- crni polini federi su izgleda nešto mekši nego orig pa sam nakon svega vratio originalne;nisam mogao staviti zelene barem za probu, ako netko ima nekakav savjet kako ih nateže na kvačilo neka kaže, ja sam se patio oko pola sata i odustao;uz to sam primijetio da su osim crnih, koji su iste dužine kao i orig, sve ostale boje koji mm kraće?jel to tako mora biti, ili su mi ipak zabunom poslali druge federe koji ne pašu?
Pitanje za Giza:
Jesi li i kako riješio vibracije i buku iz prijenosa, treba li ovom širem remenu vremena da se razradi i bolje sjedne ili šta?
JetFighter:
Jet brijem da ti je lijevi zmigavac( desni na slici) malo tamniji nego ovaj desni(odnosno lijevi na slici)....
[/quote]
Svaka cast majstore-Oko Sokolovo !!! :icon_thumright: :icon_thumright:
Nije bilo sunce u pitanju,zbilja je bio svjetliji,ali sam i to rjesio - sad je Ok ;D
Da sprej sam nanosio izvana jer nema potrebe (sa ovim koji sam ja koristio) ici iznutra jer je namjenjen za vanjsku uporabu -eventualno mozda drugacije izgleda kad se nanese iznutra ali ja sam i sa ovim zadovoljan !!!
Skinuo sam i one dvije naljepnice i sad mi je puno bolje - slike nesto kasnije dok odradim i svjetla !!!
E tu cu i ja ici iznutra kao sto je Giz odradio-samo oko sjenila !!!
Probao sam nesto slicno izvana,ali se opet vidi ono sjajno ako ne gledas direktno u visini svjetla-jeb... ga sto je zastitno odmaknuto daleko od sjenila !!!
M. sad si me zabrinuo sa svojim setupom-cini mi se da se Giz-ov bolje ponasa-on kaze da kod njega nema rupa ni gubitaka-fino vuce od -do !!!
Moram opet malo prelistati temu da se skontam !!!
ProDriverGT(TGB):
--- Citat: JetFighter - 06 Rujan, 2008, 21:45:16 ---Jet brijem da ti je lijevi zmigavac( desni na slici) malo tamniji nego ovaj desni(odnosno lijevi na slici)....
--- Kraj citata ---
Svaka cast majstore-Oko Sokolovo !!! :icon_thumright: :icon_thumright:
Nije bilo sunce u pitanju,zbilja je bio svjetliji,ali sam i to rjesio - sad je Ok ;D
Da sprej sam nanosio izvana jer nema potrebe (sa ovim koji sam ja koristio) ici iznutra jer je namjenjen za vanjsku uporabu -eventualno mozda drugacije izgleda kad se nanese iznutra ali ja sam i sa ovim zadovoljan !!!
Skinuo sam i one dvije naljepnice i sad mi je puno bolje - slike nesto kasnije dok odradim i svjetla !!!
E tu cu i ja ici iznutra kao sto je Giz odradio-samo oko sjenila !!!
Probao sam nesto slicno izvana,ali se opet vidi ono sjajno ako ne gledas direktno u visini svjetla-jeb... ga sto je zastitno odmaknuto daleko od sjenila !!!
M. sad si me zabrinuo sa svojim setupom-cini mi se da se Giz-ov bolje ponasa-on kaze da kod njega nema rupa ni gubitaka-fino vuce od -do !!!
Moram opet malo prelistati temu da se skontam !!!
[/quote]
Kolko ti je trebalo da skineš one prednje naljepnice ja sam na to izgubio barem 4 sata,poludio sam al sad je bolji.Di ima za kupit taj sprej u zagrebu,i kaj znači farba se samo ono vanjsko?Ali čini mi se malo pretamno jel se vidi kad daješ žmigavac?
Giz:
Ona buka u prijenosu ti je ono što sam i ja imao a to je dolazak remena do samog vrha varia i onda oni zubići na remenu počinju lupati po variu a to je podosta opasno za lagere radilice i samu termo grupu.
Daklem, izbjegavati to svakako!!!
U tom obliku je scoot išao oko 80 po digitali dok je to zapravo bilo oko 75 stvarnih km/h. Trebalo mu je da navrti ali ništa prestrašno tako da prema ovome što ti kažeš, Polini se isplatio svakako.
Rock steady ubrzanje, diže okretaje ko mutav, start je ko metak i međuubrzanje do bola. Ide 72km/h po ravnom, uz opaki brijeg 2 osobe izvuče sa preko 50km/h što je hvale vrijedan rezultat. Kao što rekoh, mogao sam ganjati par km/h više ali onda imam gubitke na svemu ostalome a to mi nije opcija koja bi me zadovoljila.
Da se razumijemo, scoot ne ide na zadnji, ne perem SP180 i takve gluposti ali za stock scoot ide stvarno opasno dobro. Do sad su me skinula 3 ili 4 scoota i to su bili SR50 i dva runnera te Derbi GP ali samo na top speedu i to ne puno, 5/10 km/h nakon opasne šnite, naravno, isto sa spuljom i sitnicama ali na stock termo grupama. :headbang:
Vozim sad na stock bolcni sa 5.1g rolicama i zericu su prelagane. 5.3 bi bile bolje ali ne postoje tako da se ne brinem previše oko toga.
Scoot ispali i super vuče do 60. Onda malkice prevrti i navuče tih 73 koliko pokaže sat no nije ništa drastično več je sitnica koju ja primječujem nakon toliko vožnje i kemijanja oko scoota.
ProDriverGT(TGB):
Giz šalješ me tu a nigdje odgovora na moje pitanje,al ajd dobro pitat cu ponovo dakle di u zagrebu ima za kupiti ta folije za žmigavce ili je to bolje posprejati,i dal se vidi kad daješ žmigavac,da ga ne zatamnim bas pun k. i sta mi treba za postavljanje toga.I još nešto gdje mogu nabaviti plave zarulje za kratko i dugo svjetlo,koja je jačina? Hvala!!!!!! :angry9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju