Tehnički kutak > Injection
Purejet trokiranje
Lumos_:
kao sto vidite nisam nista snimio jer pali sad normalno,cak ga ni namjerno nisam mogo natjerat da steka -.-'
ugl..dok se ne ponovi trebao bi drugu informaciju..naime danas sam osjetio neku grubocu u prednjem kotacu i cuje se nekakvo grebanje i nesto ko da lupka kad se okrece..nisammogo dokuciti tocno sta je jer sam bio na cesti i masu zvukova je bilo okolo.
hmmm pomislio sam na ulje iz razloga sto mi je rucica prednje kocnice nekako dosta otvrdnula,nije vise ljepo mekana,dosta je gruba za stiskanje i nekad kao da preskoci,kao da mi kocnica koci po hrapavom disku,cudan neki osjecaj..a i plus toga zadnji put sam ulje sipao mislim u 11 mjesecuili pocetak 12..
e sad..pomislio sam da mozda lampica ne radi ili stogod..ali kad palim skuli ona s eupali normalno..jedino ad vergla ona treperi neznam dali bi trebala tako ili ne ali uglavnom pogledao sam ulje odmah i cim se cep digne vidim ga kako se presijava..cak kad gurnem prst u otvor fali mi tocno cent i umocio bi prst..hmm
zanima me ovako.. sta bi to moglo bit otprilike jer mi je nekako nesigurno kad cujem taj zvuk vozit...jeli moguce da je pumpa ulja ,mali remen? i kako bih mogo provjeriti to,i opcenito kako bi mogo provjeriti ulje u kocnicam i amortizerima?ako neko zna mozda koji su simptomi uocljivi kad skuter ostane bez ulja ili barem bez mogucnosti dobivanja ulja..kako se ponasa,kako se cuje i sve tako to sto bi bilo moguce uociti
stvarno nevjerovatan motor moram priznat -.-
Lenko:
Meni se ranije slično desilo na prednjem točku - glavili paknovi ! Možda da predledaš paknove, a potom i kočione gumice, oba klipa...izduvavanje i sl...
Lumos_:
ma meni nista ne glavi :sad1: sve ljepo ide vrti funkcionira..za sada hehe nego kako se vrti kotac ima jedan dio di se cuje da nesto zagrebe,ko da je recimo savinut disk malo..nije ali kazem primjer zvuka..e sad neki su mi rekli kao da je to sasvim normalno da mora tako malo se cut :/ mislim ja to nisam prije uocavao a sinoc,kazem zastrugalo je dosta jako,neki osjecaj ko da struzem hrdjavi disk..ali evo sad je opet sve ok :icon_scratch: ..morat cu pregledati da,cim uhvatim vrijeme
nego zanima me sad ovo sto sam napisao za ulje..sta se dogodi kad ode pumpa ulja ili mali remen..se odmah to primjeti ili? ikak mogu to prepoznati viditi cuti il istagod bez da ga otvaram,cisto da znam dok ne uhvatim vremena
Grale:
Pa da vidiš u kakvom je stanju mikroremen,moraš ga vidjet, nemreš prek zatvorenog dekla ga vidjet.
Znači skineš deklo i variomat dolje i onda vidiš dal je čitav.
Puknul ti nije sigurno,jer bi skužil, jer on pokreće i vodenu i uljnu pumpu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju