Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Smanjenje potrošnje ?  (Posjeta: 5861 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alexm

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: NRG MC3
  • Moja Kaciga: Shark RSF2 Race
  • MojSetup: malossi sport
  • MojSpuh: sc08
Smanjenje potrošnje ?
« : 23 Lipanj, 2008, 16:15:41 »
NRG MC3 2003 kit malossi 70, malossi multivar i malossi mhr auspuh, dizna 86 . Ako vratim serijski auspuh i stavim diznu 64 da li cu smanjiti potrošnju ili cu samo zajebat skuter ? Puno mi je veca potrošnja s mhr auspuhom nego sa zx-om premda mala razlika u performansama.

hvala

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
Odg: Smanjenje potrošnje ?
« Odgovori #1 : 23 Lipanj, 2008, 16:18:08 »
koji kit malossi, gus?

i kakav mhr auspuh, replica ili sta, ili bas mhr

koji karb, filter? ili gljiva?

ne bi ti nista bilo da si sve napisao kako spada

i koliko ti trosi sad

vidim sad da imas gus i replicu, ako je karb 17,5 s filterom imas cca10 brojeva vecu diznu

« Zadnja izmjena: 23 Lipanj, 2008, 16:21:55 igor.sb »
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline alexm

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: NRG MC3
  • Moja Kaciga: Shark RSF2 Race
  • MojSetup: malossi sport
  • MojSpuh: sc08
« Odgovori #2 : 23 Lipanj, 2008, 16:58:48 »
malossi gus kit, a auspuh je mhr replica, na kvacilu imam ljubicasti centralni i zute federe polini, ostalo je sve original, potrošnja oko 8 litara 100 km, kao sta sam vec napisao, sa leovince zx mi trosi manje a otkada imam multivar ako vozim na max brzini malo duže full mi troši, otprilike 20 kn 6 km...

Offline Ghoul

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Facebook
  • Mjesto: Zagreb\Skut u Varaždinu
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP '03
  • Moja Kaciga: Nitro N-800V
  • MojSetup: Stage6 sport PRO
  • MojSpuh: Stage6 PRO
« Odgovori #3 : 23 Lipanj, 2008, 17:42:36 »
8 LITARA!?!?!?!  :o :o :o

meni je sa istim setupom samo sa RRom gore, kad je imo gljivu i diznu 99 trosio 6,5 litara! sad sam vratio airbox gore zbog bezobraznih cijena benzina i trosi oko 5-5,5 litara...

postelaj fergazer obavezno! ili imas rupu na tanku!  :icon_scratch:

da 8 litara...  :sad3:

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #4 : 23 Lipanj, 2008, 21:24:38 »
LoL u mene sa gusom, prerađenim blokovima, delorto 21+ Gljiva e5 sa 90 diznom i gianelli shotom ne troši više od 7l kad stalno full gas u tebe nebi trebo sa tim trošit više od 5-6l kad ga stalno dereš. očisti filter i sredi taj karb. nema ti to puno veze sa auspuhom jer ti se vrti za jedno 1000 obrtaja više sa mhr replicom
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline majic_sk

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: sr 50
« Odgovori #5 : 23 Lipanj, 2008, 23:55:28 »
ma nemora bit da je stvar u karbu i filteru....meni sa spuhom i red spongeom troši 6 tak da...a dizna 64....tak da ono... :sad3:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #6 : 24 Lipanj, 2008, 00:36:52 »
NRG MC3 2003 kit malossi 70, malossi multivar i malossi mhr auspuh, dizna 86 . Ako vratim serijski auspuh i stavim diznu 64 da li cu smanjiti potrošnju ili cu samo zajebat skuter ? Puno mi je veca potrošnja s mhr auspuhom nego sa zx-om premda mala razlika u performansama.

hvala

Eh, sad su se ljudi previše raspisali... Neki dobro govore neki ne.
Logično je da motor više troši kad su viši okretaji jer ista količina goriva proteče u svakom taktu ali se na višim okretajima to događa češće u jedinici vremena, jel? Logično.

S druge strane 1000 okretaja je puno. Osjeti se razlika u potrošnji. Evo ti primjer na mom Aeroxu: Stavim serijski spuh i 5 grama rolice i vrti se maximala na 6800 okretaja do maximalnih 7000. Posle stavim ZX-a i 3,5 grama rolice i vrti se na 8000 pa čak i do 9000 na početku. Razlika u potrošnji je dosta. 3,5 litre moje vožnje sa serijskim i 5 litara sa ZX-om.

U tvojem slučaju i dizna ima veliku ulogu ak si veliku stavil. Naravno za ZX-a ti ne trebaju tak visoki okretaji ko na MHR-u, a samim time ni velika dizna ni lakše rolice. Frend je imal MHR replicu spuh i moral je dić okretaje skoro do ful kolko mu dopušta elektronika i nije ga mogo tak naštelat da bi bil bolji od ZX-a. Možda nezna...  ;D Šalim se...

Nadam se da sam pomogo  :)
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline vpucko

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Belisce
  • Moja Kaciga: Nolan N84
« Odgovori #7 : 24 Lipanj, 2008, 00:59:02 »

hvala

Eh, sad su se ljudi previše raspisali... Neki dobro govore neki ne.
Logično je da motor više troši kad su viši okretaji jer ista količina goriva proteče u svakom taktu ali se na višim okretajima to događa češće u jedinici vremena, jel? Logično.

S druge strane 1000 okretaja je puno. Osjeti se razlika u potrošnji. Evo ti primjer na mom Aeroxu: Stavim serijski spuh i 5 grama rolice i vrti se maximala na 6800 okretaja do maximalnih 7000. Posle stavim ZX-a i 3,5 grama rolice i vrti se na 8000 pa čak i do 9000 na početku. Razlika u potrošnji je dosta. 3,5 litre moje vožnje sa serijskim i 5 litara sa ZX-om.

U tvojem slučaju i dizna ima veliku ulogu ak si veliku stavil. Naravno za ZX-a ti ne trebaju tak visoki okretaji ko na MHR-u, a samim time ni velika dizna ni lakše rolice. Frend je imal MHR replicu spuh i moral je dić okretaje skoro do ful kolko mu dopušta elektronika i nije ga mogo tak naštelat da bi bil bolji od ZX-a. Možda nezna...  ;D Šalim se...

Nadam se da sam pomogo  :)

lol  :D :D

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #8 : 24 Lipanj, 2008, 01:03:45 »
opasna ta mhr replica

napisane su gluposti

ako je dobro nastelan ne smije trositi preko 5-5,5 litara da ga jeb..ako ima serijski filter

ne znam na koju foru je tebi sa serijale na zx skocila potrosnja za 1,5l to su gluposti

mislim jednostavno lik ima 10 brojeva vecu diznu i to je to

digo si tu mhr replicu u nebesa kao da se vrti na 13 a ne na 10

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 24 Lipanj, 2008, 01:33:30 »
opasna ta mhr replica

napisane su gluposti

ako je dobro nastelan ne smije trositi preko 5-5,5 litara da ga jeb..ako ima serijski filter
nije mi samo to jasno ja eto kad sam imo serijalu sa ZX imo sam karb 17.5 i gljivu e5 kad ga žalim troši 4l a kad "derem" 5.5l a imam isiti ko i sad setup samo auspuh kit i karb drugačiji bili
« Zadnja izmjena: 24 Lipanj, 2008, 01:37:50 Crazy Kuree »

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 24 Lipanj, 2008, 01:47:32 »
a ne znam, znam da je kod mene uvijek full gas, sta cu se voziti na pola  :toothy11:

po gradu nikad preko 4,5 litre RR, 17,5

Offline vpucko

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 24 Lipanj, 2008, 01:49:46 »
opasna ta mhr replica

napisane su gluposti

nije mi samo to jasno ja eto kad sam imo serijalu sa ZX imo sam karb 17.5 i gljivu e5 kad ga žalim troši 4l a kad "derem" 5.5l a imam isiti ko i sad setup samo auspuh kit i karb drugačiji bili

sta pricas ti isto samo karb kit i spuh drugi ! de isuse boze moj, da uopce nema razliku u potrosnji vozio ti na shotu ili zx.u i vozio na serijali i mhr replici ! al bash gluposti pricas

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 24 Lipanj, 2008, 02:02:06 »
a evo šta sam htio reć,evo setup kaki je bio:
Seriski cilindar
ZX
TP radilica c4 ležajevi
17.5 + e5
polirani blokovi i malo prerađeni
Multivar(6.1g) Kevlar remen
delta+plave opruge i centralni

Offline vpucko

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 24 Lipanj, 2008, 02:03:09 »
i hoces rec da ti je ista potrosnja bila onda sa shotom i mhr replicom??

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 24 Lipanj, 2008, 03:13:09 »
ma nisi me skužio al et imo sam i shot i MHR replicu auspuh na base kitu i potrošnja je bila veća za 1l a to koliko se motor oživio i kolko je bolje išo vrijedilo je a vrtio se sigurno za 1500 više

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #15 : 24 Lipanj, 2008, 21:03:58 »
Potrošnja sa replicom sve dobro naštelano je sigurno 5,5-6 litara. Ja sa ZX-om i Trophy-em i dellorto 17,5 imam oko 4 litre, čak i 3 i pol litre na 100 km. Al možete si mislit na kolko je to gasa... Jedna šesnajstina valjda  ;D

Volim se vozit tak jer su kod nas ionak samo ravnice i motor dođe i do 60-65 al dosta sporo... Nema prometa tak da nikome ne smetam. Potrošnja pada drastično, motor se manje haba, i veći je gušt kod naglog fol gasa nakon tak spore vožnje  :toothy9: hehe

Više volim polaku vožnju pa kad se neko "bahatit" počne, oderem gas i onda se preplaši   :glasses9:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline vpucko

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 24 Lipanj, 2008, 21:09:10 »
Potrošnja sa replicom sve dobro naštelano je sigurno 5,5-6 litara. Ja sa ZX-om i Trophy-em i dellorto 17,5 imam oko 4 litre, čak i 3 i pol litre na 100 km. Al možete si mislit na kolko je to gasa... Jedna šesnajstina valjda  ;D

Volim se vozit tak jer su kod nas ionak samo ravnice i motor dođe i do 60-65 al dosta sporo... Nema prometa tak da nikome ne smetam. Potrošnja pada drastično, motor se manje haba, i veći je gušt kod naglog fol gasa nakon tak spore vožnje  :toothy9: hehe

Više volim polaku vožnju pa kad se neko "bahatit" počne, oderem gas i onda se preplaši   :glasses9:

da vjerujem da je super i nastelan onda ako on tebi sa 1 sesnajstinom dodje do 60 na sat (znaci poprilicno razvuce remen do gore) i mogu si mislit onda koja je osjecaj kad das ful gas a remen vec gore! LOL

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 24 Lipanj, 2008, 21:12:41 »
Ja sa ZX-om i Trophy-em i dellorto 17,5 imam oko 4 litre, čak i 3 i pol litre na 100 km. Al možete si mislit na kolko je to gasa... Jedna šesnajstina valjda  ;D

koja dizna? air box ili gljiva?

btw..rox sa onim svojim usranim kratkim gasom, kolika je ta 1/16 ?  :icon_tongue:
« Zadnja izmjena: 24 Lipanj, 2008, 21:15:31 igor.sb »

Offline vpucko

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 24 Lipanj, 2008, 21:21:07 »
ma de prica gluposti! kao prvo ako njemu sa toliko maaalim gasom navuce do 60 onda si mogu mislit koliko preeteske rolice ima, i onda mos mislit koliko je to ubrzanje kad onda da gas jer ako mu s toliko malim gasom razuvce tu brzinu znaci da u variomatu digne do kraja remen, a sta onda super ubrzava po sekundi ti digne 300 okretaja!!! mislim LOL!

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 25 Lipanj, 2008, 01:41:22 »
Sve je moguće samo nije 1/16 na trećinu gasa, a istina je da more tak malo trošit kad je dobro poštelan  :headbang: a i mora dobro ić