Ostalo > Svijet računala i mobitela
.
[R]UNNE[R]:
.
strikoo:
--- Citat: [R]UNNE[R] - 27 Prosinac, 2012, 07:41:18 ---danc00 sad ja neznam koliko ga je zdravo i dizat do 4,0 jer ovaj obični ventić će se stopit :icon_biggrin: treba barem ubacit neki ventić,ako se bude previše grijao vratit cu natrag :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Temperatura se mizerno digne sa frekvencijom. Problem temperature i potreba za kvalitetnijim hladnjakom nastaje kod podizanja napona. Dakle frekvenciju diži dok god ti je stabilan na stock naponu i ne trebaš se brinuti oko temperature ;)
danc00:
E točno tak, mada se i frekvencijom diže malo temp ali ne nešto bitnije, dok ak ne diraš napon sve je ok! Mada za 4.0GHz buš vjerojatno moral napon malo dignut od stocka jer imaš sigurno veliki v-drop, ali opet su to male vrijednosti, recimo da staviš na 1.3V-1.34V kolko sam videl da večinom stavljaju za 4.0-4.2GHz.
No stavi ga na 3.6GHz i ne diraj niš, to mora ić bez brige, i bez da diraš ikakav napon, samo si smanji takt memorije ak imaš neku od 1600MHz jer ti ona nebude dala...uglavnom moraš i znati neke osnove za OC, jer bez tog ni ne diraj niš :icon_thumright:
[R]UNNE[R]:
.
danc00:
--- Citat: [R]UNNE[R] - 28 Prosinac, 2012, 02:24:40 ---ma nije problem kloknut poc,nego mi se bolja solucija činila kloknut grafu ali pošto je grafa samo po sebi ful tujnerska čemu je klokat,premda ima kapaciteta za klokanje i ima ventić koji mi zauzme pola kućišta,nije grafa od nvidie nego od msi-a pa ima stvarno maxi hladnjak samo sta kiler nisu ugradili da goni tu big mašinu.. :toothy10:
--- Kraj citata ---
Jel piše možda "CYCLONE" na hladnjaku? Kažem, više ćeš izvuć klokajući CPU nego karticu, inače kad se izvlači mast onda se kloka CPU na max i onda ide GPU da digne kolko ide, jer više bi recimo sad dobil da digneš CPU za 500MHz nego da dižeš karticu za 20-30MHz, i da ovisno koji benchmark radiš!?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju