Do sad na dvoristu bila dva clia.
Prvi-97godina, benzinac 1.2 mislim.
Auto sa vjerovatno stvarnih 146tkm, lim bez korozije, motor je dobro sluzio, vrlo slabo isao (za benzinca) i relativno puno trosio za malog potrosaca, kako to svi kazu.Bio je dosta udoban (mekan) za auto te klase.
Drugi-2003godina 1.5dCi
Imali smo ga prije nekih 2godine, vrlo mali i skucen auto (za razliku od proslog modela, cini mi se da ima puno manje prostora i u prednjem dijelu a pogotovo odozada).Motor je stvarno malo trosio, ali je poznato da su podlozni kvarenju, mi na srecu nismo imali takvih problema, ali nije ni bio dugo kod nas.Blatobrani su bili plasticni, a za haubu nisam siguran.
Punto(2) je sto se udobnosti tice AVION nasprem Cliu.
Sto se motora tice, apsolutno nije istina da ne valjaju, daleko od toga poznati su kao vrlo kvalitetni i izdrzljivi motori, koji prelaze puno kilometara.Limarija isto tako nije nista losija nego na bilo kojem danasnjem autu, to se nekad moglo reci da Fijat ma losu limariju, ali danas
Naravno, vecina kupi neki razje* auto i onda pljuje po njemu, ali zato mozes kupiti punta 1 96god, za 500€,za 1000€ a i za 1500€...razlike sigurno ima.Bilo koji auto ako je odrzavan i ako se odrzava nece stvarati probleme.
Da se zna, nit volim renola nit fijata, na dvoristu je vise manje vag grupacija...