Rastepao sam kompletan variomat do zadnjeg dijela. Nema blokade... Napravio trik sa flomasterom i povukao po dvije crte na svakoj remenici. Remenje radi sasvim ok i ide od nutra skroz do van. Daklem, variomat nije kriv a ja i dalje nemam top speed kao što vi pričate. Vrti se od 66 pa do 71 km/h po cajgeru. Uzmem li 10 dolje radi korekcije ispada da scoot ide od 55 do 61 što i je istina jer me u top speedu dobije i Luna ili Baotian. U startu im odskačem i to dosta.
Usput... Javio se problem. Odkako sam promijenio ulje u difu zna mi se desiti kad ga vozim neko vrijeme na punom gasu da se odjednom počne čuti neki prrrrrr zvuk ali onako metalan. Kao da zvoni metal. Skuter počne kočiti i zgasi se. Ako ga odmah upalim, motorček radi na leru sasvim ok i dok ne krenem dotle nema tog zvuka. Čim krenem počne.
Ako ga ostavim da se ohladi minutu i lagano krenem, zvuk nestane i pet se normalno vozim. Normalno povlači, ne guši se i nema mi simptome pregrijanog motora.
Zaključak mi je da je možda previše ulja u difu?
UPDATE:
Smanjio količinu ulja.. I nije problem nestao. Al sam malo pametniji i siguran sa da je do prijenosa... Motorček nema veze s time. Mislim da se diff pregrijava.
Naime, vozim se 60 sa pol gasa, punim gasom ili trečinom... ista stvar i što je najbolje, drži mi tu brzinu sa pola gasa bez frke. Nakon 10ak km se prijenos pregrije ako se vozam u šniti.Ako je vožnja po semaforima, uzbrijeg, po uličicama i to.. Onda sve normalno radi. No ako je konstantno na top speedu onda mi se to desi. Kad da se zupčanici lupaju na "prazno". Da se ulje pregrije i da izgubi visokoznost. Čim malo stanem i pustim ga da se ohladi, sve dalje štima... ili dovoljno da usporim i opet nestane taj zvuk.
E sad. Dali se može kako nabaviti finalni prijenos sa SRke i dali paše na TGBa? Ako paše... Prebacio bi si taj duži prijenos kod mene jer starta imam do bola a top speeda nemam nimalo.