Ostalo > Razne offtopic teme :)

Koji CO2 uzeti ?

<< < (5/7) > >>

nomad:
Kuzim ja tebe, za TIG treba malo vise znoja da se savlada,iako niti jedan postupak nije jednostavan ako zelis biti zadovoljan sa poslom.  :) co2 za neiskusne je najbolji ako trebas nesto nabrzinu zaljepit.
Ali zamracim kad mi kazu da svaka baba zna i moze sa co2 zavariti. Jer sam malo profesionalno deformiran  ;D

Kamba:

--- Citat: nomad - 30 Prosinac, 2012, 12:22:09 ---Kuzim ja tebe, za TIG treba malo vise znoja da se savlada,iako niti jedan postupak nije jednostavan ako zelis biti zadovoljan sa poslom.  :) co2 za neiskusne je najbolji ako trebas nesto nabrzinu zaljepit.
Ali zamracim kad mi kazu da svaka baba zna i moze sa co2 zavariti. Jer sam malo profesionalno deformiran  ;D

--- Kraj citata ---

...potpisujem..... :icon_thumright:

....ja sam oko godinu i pol bio varioc s Co2 aparatom i bome se vidjela razlika kako sam ja zavario i neki ajmo reć amater....s elektrodom isto varim odlično ali sa TIG-om nikako... :icon_biggrin:

Drnda:
ja osobno sa elektrodom varim ok, nije var profesionalan, ali eto ucim i dalje ( tu i tamo mi sljaka ne ispliva na vrh , pa imam male rupice)
ali opet.. vidim po starome i stricu koji se bave profi s time preko 30 godina pa znam odmah koja je razlika u samim aparatima, tj vidis u kvaliteti varova i lakoći, i prijatelj koji je atestirani varioc je rekao da mu je lakse dosta raditi bilo tamo gdje je sve polagao nego u servisu , jer je valjda kvalitetniji stroj imao

nomad:
....s elektrodom isto varim odlično ali sa TIG-om nikako... :icon_biggrin:

hehe, taman kad sam dosao sa obuke za tig poslali su me na jednu plinsku stanicu kod Petrinje, bila je grupa od 5 starih prekaljnih varioca i ja pican... ujutro mi na kavu, ja naravno kavu ostali pelinkovac,konjak... ja gledam i zgrazam se.
Poceli radit, ja se tresem za popizit, dok ovi stari deru i pjevuse. Drugo jutro u birtiji umjesto kave pelinkovac... mirna ruka.

zvonkec_92:

--- Citat: Drnda-1 - 30 Prosinac, 2012, 11:58:17 ---ako cemo iskreno za bilo kakav kvalitetan radi, sve ispod 10k kuna ne treba ni gledati...
onaj tko se time bavi za kako je raditi sa aparatom kojikosta koju tisucu kn i koju tisucu eura...

sve ima svoju cijenu..
a za variti ipak treba prakse da bi dobio osjecaj u ruci kako bi imao kvalitetne varove...

--- Kraj citata ---
ja mislim da je ovo solidan aparat ovako za hobi, nisam ga uzo da svaki dan radim sa njim, inace ja i nisam neki majstor za to, za silu znam zavarit sa elektrolucnim, sa ovim mislim da ce mi bit puno lakse, a za sve ostale stvari tu je uvjek tata, profesionalni varioc :) 

nisam reko, sami aparat je placen 3800kn, boca s co2 100 eura, 1 kolut zice 0.8 150kn

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju