Ostalo > Razne offtopic teme :)
Koji CO2 uzeti ?
Kamba:
--- Citat: nomad - 30 Prosinac, 2012, 10:21:20 ---Koliko iskustva imas za zavarivanjem? Ako imas potrebu za preciznim radovima i tanjim materijalom pogledaj si ovo
http://web-trgovina.metal-kovis.hr/artikl.asp?item=kemppi-minarc-evo-150&code=61002150&cat=uredaji-za-zavarivanje
nije co2, vec TIG + REL , jedino sto je skuplje je plin,ali kvaliteta neusporediva naspram co2 ,Malo vjezbe i tig mozes savladati ako si spretan.
Nisi naveo koliko para mislis izdvojiti za aparat.
--- Kraj citata ---
....aparat je vec kupio...velika je razlika izmedu Tig aparata i Co2,nije samo plin skuplji,vec i sam aparat...a da ne govorim kako uopce nije lako ssvladat tehniku varenja Tigom....Tig varovi se ne bruse gotovo nikad pa to treba licit na nesto kad se povari...uostalom tko jos za kucnu upotrebu koristi TIG.... ::)
Drnda:
ako cemo iskreno za bilo kakav kvalitetan radi, sve ispod 10k kuna ne treba ni gledati...
onaj tko se time bavi za kako je raditi sa aparatom kojikosta koju tisucu kn i koju tisucu eura...
sve ima svoju cijenu..
a za variti ipak treba prakse da bi dobio osjecaj u ruci kako bi imao kvalitetne varove...
Kamba:
--- Citat: Drnda-1 - 30 Prosinac, 2012, 11:58:17 ---ako cemo iskreno za bilo kakav kvalitetan radi, sve ispod 10k kuna ne treba ni gledati...
onaj tko se time bavi za kako je raditi sa aparatom kojikosta koju tisucu kn i koju tisucu eura...
sve ima svoju cijenu..
a za variti ipak treba prakse da bi dobio osjecaj u ruci kako bi imao kvalitetne varove...
--- Kraj citata ---
...nije točno...mali Kempi elektro aparat sa TIG-om ne košta više od 1000 eura a vari izvrsno i s elektrodom i sa TIG-om...više je tu u igri kakav si majstor,dali znaš naštimat pravu amperažu,imaš li mirnu ruku i o kakvom se materijalu radi...te dali je dobro odrađena priprema za zavar...znaći skinuta hrđa i ociščeno od masnoće recimo.... :icon_thumright:
nomad:
--- Citat: Kamba - 30 Prosinac, 2012, 11:38:36 ---
--- Citat: nomad - 30 Prosinac, 2012, 10:21:20 ---Koliko iskustva imas za zavarivanjem? Ako imas potrebu za preciznim radovima i tanjim materijalom pogledaj si ovo
http://web-trgovina.metal-kovis.hr/artikl.asp?item=kemppi-minarc-evo-150&code=61002150&cat=uredaji-za-zavarivanje
nije co2, vec TIG + REL , jedino sto je skuplje je plin,ali kvaliteta neusporediva naspram co2 ,Malo vjezbe i tig mozes savladati ako si spretan.
Nisi naveo koliko para mislis izdvojiti za aparat.
--- Kraj citata ---
....aparat je vec kupio...velika je razlika izmedu Tig aparata i Co2,nije samo plin skuplji,vec i sam aparat...a da ne govorim kako uopce nije lako ssvladat tehniku varenja Tigom....Tig varovi se ne bruse gotovo nikad pa to treba licit na nesto kad se povari...uostalom tko jos za kucnu upotrebu koristi TIG.... ::)
--- Kraj citata ---
Bio sam atestirani varioc TIG-REL-CO2-AUTOGENO 10 god, imam doma stariji model Kemppija 150 i varmig 350 koji stoji i skuplja prasinu. Sto se savladavanja tehnike tice ako nisi sposoban nema ni od jednog kruha.
Kamba:
....baš zato što si bio toliko dugo varioc ti izgleda jednostavno savladat TIG tehniku jer ti je to bila svakodnevica...mom kolegi toliko drću ruke da jedva vari sa CO2 aparatom... :laughing7: :laughing7:
...kužiš,to sam htio reć.....TIG je baš zahtjevan i potrebno je znanje i mirna ruka... :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju