Ostalo > Razne offtopic teme :)
Koji CO2 uzeti ?
zvonkec_92:
obišo sam dns malo ove Pevce Baumaxe itd, sve mi se nekak čini skupo a nebi baš uzo one ajnhelove :(
gledam po netu malo, ima u Puli neki slovenski zastupnik ove strojeve
http://www.ipo-tools.hr/tehnika-zavarivanja/artikel/inverterski-ureaj-za-zavarivanje-mig-250ai-igbt/1
Varstroj bi također zaobišao u širokom luku, ( loša iskustva sa time makar je slovenac ) Iskrini su navodno kvalitetni ali nema u ZG i neki izbor
aj da čujem vaše preporuke, šta vi imate i di ste kupili ??
gokiSP:
Var stroj je vječan. Mislim da će mene moj nadživit. U radioni imam ajnhelov co2 star poprilično i vari kao i prvog dana, a koristi se svaki dan.
zvonkec_92:
--- Citat: gokiSP - 14 Prosinac, 2012, 00:18:11 ---Var stroj je vječan. Mislim da će mene moj nadživit. U radioni imam ajnhelov co2 star poprilično i vari kao i prvog dana, a koristi se svaki dan.
--- Kraj citata ---
a gledo sam i varstroj u Merkuru, 180 A može jednofazna i trofazna struja, 0.6 0-8 žica ide u njega, za 3800kn, a kad gledam za te novce mi je onda bolje uzet inverter, pa ga ponesem negdje i na kat, i lakše ga je nosit :/
neznam ni sam kaj uzet...
a ovo za varstoroj, stari je kupio več 2 elektrolučna i vratio ih još pod garancijom, oba se pregrijavali i imali neke greške :(
još se premišljam dal uzet inverter ili ovaj običan :/
gokiSP:
U Pevecu, ako se ne varam imaju neke plave ajnhele i za njih ne znam kakvi su. Ovaj moj je tamno sivi, stariji je pa vjerujem da je i do toga što tada sigurno nije bilo škarta koliko i danas. Varstroj koji imam je star 38 godina i radi bolje od bilo kojeg današnjeg u cijenovnom rangu do 5k kn. Inverter nije loš, ali ako nisi neki bravar ili limar da ćeš ga koristit svakodnevno, svejedno ti je koji ćeš uzeti jer za sve ima dijelova i ni jedan nije toliko loš i kratkotrajan.
zvonkec_92:
pa uvjek dobro dođe inverter da mogu npr do frenda neš zavarit i tak da ga mogu nanašat po dvorištu, a sranje je kaj ovaj sa linka je samo jednofazni. al u biti više do 160-180 ampera mi ni netrea tak da bi bio on čak taman, samo neznam kako je sa dijelovima...
današnji varstroj hobi alat i nije nešto prekvalitetan :( đabe mu 2 god garancije kad tolko i kineski ima..
neznam kakvi su oni Iskravar, crveni su. to bi trebalo valjati, sve od Iskre je dobro..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju