Eto vozim po zagrebu jako puno,od maksimira do jankomira mi je svakodnevna ruta dok sam u zg...
Na zelenom valu sam u srednjoj traci da moram što manje kočit dok u desnoj ili lijevoj neko skreće...
Držim auto u 4. na 40-50 i uredno stižem na svako zeleno,ali samo dok nema kretena koji voze vec gore navedeni slalom i stalno gas kočnica...
Prvi uvjet vožnje mi je što manja potrošnja,jer si sam plaćam gorivo,a student sam
Nadalje,u zg su ljudi najnekulturniji jer misle da su frajeri jer svaki dan voze po istoj ruti i znaju napamet,a dok tražim parking pa se moram sporije vozit,samo na trubu sjedaju...
Uletavanje u raskrižje mi nije jasno...
Vidiš da je gužva i vidiš da ti interval već dugo traje i da nećes proc,al ne,oni opet ulaze unutra i sve se stopa...
Inače po zg je najlakše vozit jer su samo semafori,i dosta vozača dok iz zg dođe npr. u kc,neznaju se snać...
Dosta primjera sam se takvih nagledal,tak da ne izmišljam...
Po europi sam se navozil isto puno km i dok pogledas jednu njemačku,austriju,belgiju shvatis kolko su ispred nas po kulturi vožnje...
U njemačkoj na popularnim autobanovima bez ogranicenja brzine,ljudi voze prek 200,ali je to sigurna vožnja,nema mjenjaja trake bez zmigavca i provjere, nema vožnje po lijevoj traci,dok pretekne vrati se u desnu...
Po gradovima ako vide da nemozes sa sporedne na glavnu,nerijetko te puste itd itd...
Sve je to u nasem balkanskom mentalitetu i mišljenju da smo najbolji,a većina nezna ni 20% znakova...