imam jedno pitanje za iskusnije u vezi roota.. imam nekoliko uređaja, točnije 4, od kojih je samo jedan rootan a to je onaj mali alcatel t10 tablet.. rootan je da bude brži i da nema neke glupe aplikacije koje dolaze s njim (t-com max tv i slične idiotarije) i rootan je automatski jer sam instalirao neki prilagođeni stock rom sa xda iz kojeg su izbačene neke apk i napravljen full root.
drugi je samsung galaxy s4 mini koji je dosta brz i sve 5 uopće nemam potrebu ga rootat. kupljen jeftinije na crno i radi ok.
samsung galaxy tab 3 kupljen u dućanu, ne pada mi na pamet da ga diram jer ima garanciju 2 godine.
treći je odnosno moj prvi android uređaj prije 2 godine kupljen samsung galaxy ace + (GT S7500) i mob je jasno bio u početku brz, ali kasnije se na njega automatski instaliralo dosta sranja (samsung hub, chaton, samsung apps, accu weather,
yahoo finance i slična nepotrebna sranja, ima jedno 6-7 aplikacija koje se ne koriste nit će se koristiti a uredno non stop rade i troše oskudnu memoriju od 512mb)
kak njega koristi žena i služi samo za pozive i poruke, te radio, mp3 player i ponekad fb, ove sve aplikacije su nepotrebne.
dakle radi se o gingerbread 2.3.6 androidu u kojem po defaultu nemreš onesposobljavat aplikacije ko i ics i jb.
dakle dal bi rootanjem mogao onesposobiti te glupe aplikacije da si oslobodim mjesta na ramu za ono kaj trebam?
napominjem da me ne zanima cyanogen i slično nego samo rootan custom android 2.3.6.
kak se uopće radi s tom supersu aplikacijom koja se u pravilu instalira rootanjem po xda uputama?
mislim pitao bi sve to na xda al ne baratam tak dobro engleskim, a google translator ne želim koristiti