ovaj pištolj što piše da je profi molim te nemoj to pisat okolo jer to je obični hvlp pištolj s ebaya sa 1.4 diznom i iglom koje naprave dobre rezultate na drvu jer drvo upija boju i kontura je takva da te ne jebe uopće jel je mrežasta boja ili je glatka il šta ti ja znam
što se tiče boja imaš 3 tipa sistema lakiranja koji ti mogu biti zanimljivi
prvo ti je 1k sistem, nitro boja i nitro razrjeđivač, može i na uljnoj bazi iste rezultate dobiješ, nema mješanja komponenti, baciš boju, osuši se i bok, nije pretjerano lijepo ali ispunjava onaj najniži stupanj funkcionalnosti
drugo imaš 2k sisteme, tu je malo kompliciranje jer ti treba 2k boja, treba ti 2k utvrđivač i treba ti akrilni razrjeđivač, deci boje je oko 4€,razrjeđivač 5-6€, a utvrđivač ti je ovisno o veličini pakiranja, od 7-12€, manje više, ta boja je jako osjetljiva na vlagu, temperaturu i vrijeme sušenja kao i na omjere u kojima se mješa utvrđivač, razrjeđivač i komponenta. Problemi koji nastaju uslijed grešaka pri rukovanju s tom bojom su veliki, dugo vrijeme stvrdnjavanja, narančina kora, otpadanje boje i tome slično
treći sistem je da ideš na bazu + lak, prvo se šprica baza koliko ti slojeva treba i onda kad prođe vrijeme sušenja propisano za bazu baca se lak, koliko sam vidio neki i šmirglaju tu bazu pred lak, nisam puno s tim radio pa neznam ti puno reć, ta opcija je i nasjkuplja za lakiranje
ono što ti najviše krvi popije je priprema za lakiranje, tu isto imaš dva sistema, 1k primere,šprickite i kiteve i 2k sisteme, ovi 2k su bolji ali i skuplji
i zadnje moja preporuka kad nešto radiš sa bojama i materijalima, kupuj se od istog proizvođača da kasnije nebude problema
ako imaš pitanja pitaj