vidi. komora ti je zapravo jedna obicna garaza sa filterima za prasinu i grijanjem, tako da nema nikakvih tockica na laku i beze se osusi
ako imaš nekoga za kompresorom od 50l i ok špricom, može se savršeno napraviti.
samo treba čista garaža da se ne lijepi prašina na farbu.
farbanje po meni nije neka mudrost.
ja sam prvi put isao farbat i odlicno napravio pripremu, dobro pofarbao i onda sam zaj#bo jer sam lak na premalom tlaku bacao pa mi se narančina kora napravila...ali drugi put ce biti savrseno
ako te zanima kako pripremiti i ostale gluposti, samo pitaj
znam da sam naporan,ali šta se može kad ne znam ništa o tome
dakle kako ide,nekim redom,postupak bojanja? šta sve ulazi u tu pripremu?
trebalo bi prvo skinuti svu boju..znaci doci do plastike iako sam vidio da to neki ne rade nego samo sa stare boje skinu lak, ali onda postoji mogućnost dizanja te boje.
šmirglaš sa60-80 na vibracionu ili na ruke, kako ti je lakše..ili sa brusilicom lamelnim diskom ako imas osjecaja..ako nemas mozes ostetit plastiku pa ces kitat morat.
kad skines svu boju, pređeš sve sa vodobrusnim papirom gradacije 220.
mora biti savršeno glatko. svaku rupicu koju osjetiš pod noktom zaglađuješ 2k kitom(dvokomponentni..sadrži kit i utvrđivač koje mješaš u zadanom omjeru).
zatim taj kit opet šmirglaš sa 220 dok ne dobiješ savršeno ravnu plastiku jer će se u suprotnom svaka neravnina vidjeti i više nego očekuješ.
kada si sve prešao sa 220 počistiš plastike antisilikonom. nešto kao razrijeđivač, samo ne nagriza.
zatim na red dolazi plastic primer. proziran i služi da se sve kasnije dobro ulovi za plastiku.
nakon toga ide 2k šprickit.(isto baza + utvrđivač)
on popuni sve one fine rupice od šmirglanja.
njega baciš u 2 ruke s tim da drugu dobro zaliješ da se lijepo razlije.
drugi dan kada se on posuši sve plastike prođeš sa vodobrusnim 800. koristi puno vode da ti bude lakše i nakon toga moraju biti ko staklo ravne plastike.
opet sve prebrišeš antisilikonom.
onda ide baza tj. boja
prvu ruku maglu lagano i to će se brzo posušit, a drugu punu da se lijepo razlije.
pazi da ti negdje curak ne ostane.
kada se ona posuši, onda ide 2k lak(isto lak+utvrđivač)
ja sam ga u 2 ruke bacao, ali možeš i više.
kod njega najviše moraš paziti na prašinu i da ti se ne razlije jer se to onda jako vidi.
ako te zanima još nešto, samo pitaj.
mislim da sam sve napisao