Kada sam se predstavio na forumu najavio sam da radim na jednom Nrg i da cu vas izvjestavati o tome.
Za pocetak se cekalo sa financijama ,a onda kada sam nesta i skuptio nisam htio odma o tome pisti i stavljati slike dok ne budem imao vise materijala.
Ukratko o stanju skutera>
Kako stoji u nazivu skuter je iz 1996 godine i u totalnom rasulu. Kupit je preko neta u djelovima i sa stanjem za koje bi vecina rekla nepopravljivo. Nisam odustao iako nisam imao ni nesta potpore ,svi su me bljedo gledali kada su vidjeli krs koji je stajao u garazi. Zupcanjici prijenosa osteceni lakse, radilica s potpuno unistenim navonima(lupani cekicem) klip sa previse riseva da bi se dalo izbrojati i potpuno prekriven sa garezi (bas bi volio da mogu saznati kilometrazu) blok skutera napuko ,plastike izderane i polomljene ,nosac motora savijen , prednja guma probijena ,rukckica kopcnice prednje slomjena ,nema km/h sajle ni pakni prednje kocnice ,sic poderan po sredini skroz ,nema remena, vodena pumpa propustila vodu tako da je i cilindar od stajanja u vodi malo pohrdjao i slicno.... uglavnom stanje totalka!
E sada zasto to raditi uopce!
Jednostavno iz ljubavi ,iz hobija i da se naravno nesto nauci! Dosadilo mi je da me serviseri koji nemaju pojma stalno deru po novcaniku pa sam odlucio na ovom skuteru nesta i nauciti prije nego krenem sarafati po svome. Sve sto znam oko skutera i kako se sta radi sam naucio na forumima poput ovoga ali nikada nisam probao u praksi pa je vrijeme da se i to proba:
Skut sam dobio skroz rastavljen na djelice >
Neki od dijelova skutera nakon skidanja blata i svega da budu prepoznatljivi>
Nazalost nemam slika prije sredjivanja i nakon sto je to sve izpolirano ali ovo je bilo negdje na pola puta>
Onda sam poceo sa prikupljanjem informacija i srdjivanjem dijelova , Radilica je dobila nove navoje i provjereno je dali je ok ,nije savijena ili nesta slicno ,onda sam se bacio na sredjivanje cilindra i klipa , nakon sto sam ga dobro ocistio i uvjerio se sa ce imati kompresiju bez obzira na sve crte i ostecenja pokusao sam ga ispolirati ,prvo vodobrusnim gradacije 1000 (kratko) i onda dugo sa 2000 ali pazeci da poliram samo os ispod karika prema dolje kako ne bi jos vise stanjio klip. Neka veca ostecenja su malo ispravita sa vodobrusnim gradajie 600 ali to je bilo jako ,jako pazljivo. Kada sam sa rezultatom bio zadovoljan, tj nije bilo jakih prelaza i hrapavo pod rukom onda sam abrazivnom polir pastom sve to istrljao i dobio rezultat da sam mogao vidjeti odraz sebe na klipu!
Onda sam imao malu krizu nastaviti ili ne sa projektom jer je bilo previse posla ali drago mi je da nisam odustao!
Popravio sam prijenos ,sve osistio i nabavio novu pumpu za vodu i neke sitnice pa prenio na sastavljanje i to sa jos jednim forumasem tj sa vuk_om koji mi je asistirao i ovim putem mu se zahvaljujem na pomoci.
Sutra stize nastavak....