Kraj sezone 2013...tj kraj prve sezone u ovoj postavci, a evo i koje:
MHR Team 1 70cc cilindar
MHR radilica
Roost sprint auspuh
Malossi Innerotor paljenje
Usis Top performanse by Tassinari
Prirubnica 45stepeni short type Motoforce
Karburator Vicma PWK 28mm kopija
MHR mutlivar OR 19.5x15mm rolnice
Polini 3G kvačilo
Polini Evolution zvono
Morini zadnje remenice 123mm
Stage6 Bando kaiš 765mm
Malossi primar 13/44
Veliki hladnjak klime Fiat Marea
Bosch električna pumpa
Prednji/zadnji - NG diskovi 190mm
Prednje/zadnje pakne - Malossi MHR/Delta braking
Zadnji amortizer RDR 290mm štelujući
Brza ručka gasa Tomaselli
E sad...
Posle prve sezone odvožene na High end cilindru mogu reći samo da za ovo treba imati volje, znanja, sreće, živaca i mnogo mnogo toga...Nije nimalo jednostavno uštelovati i voziti ovakav cilindar i mogu da priznam da se ove sezone nisam u potpunosti izborio sa ovim setupom!!! Vozio sam ja to ali uvek sa nekim nerešenim problemom...Ajde, generalno mi je visoka radna temperatura pravila problem zbog čega su se ostali problemi sami od sebe nizali....
Cilindar sam skinuo pa evo slika. U savršenom je stanju, nema nigde nikakvih riseva...
Izduv je tek blago zagaravljen...nema govora o nakupljanju neke posebne čađi...
Glava isto tako deluje ok, s tim da se ovaj unutrašnji dihtung malo oskrnavio pa će u đubre...spoljni dihtung sam skinuo pred slikanje! Radilica takođe stoji ko zapeta puška u blokovima bez trunke lufta....tečni metal sa kojim sam popunio rupu u karteru takođe stoji neoštećen!!
Klip ima sitan trag lepljenja na mestu gde trči preko kobilice na izduvu, jasno jer se tu cilindar najmanje hladi i hoće prvo tu da uhvati...
A sad nešto zanimljivo, klip sam istopio :wtf: To sam otkrio tako što imam novi rezervni klip i kad sam izmerio novi i stari klip video sam da tu nešto ne štima!!! Stari klip u visini čela ima 1.8mm a novi 2.8mm...Šta je sad majku mu, pitam se otkud tolika razlika?? Dobaci mi Mario da ja slučajno nisam istopio klip..?! To udubljenje sam jedino mogao da vam prikažem na ovaj način, koliko se vode zadržava na čelu starog i novog klipa:
Na ovoj drugoj slici, ako se pažljivo zagledate videćete da je čelo desnog starog klipa niže!!!
Razlog:
- neadekvatna toplotna vrednost svećice
- siromašna smeša
- falš vazduh na semeringu
Merenjem zapremine glave došao sam do zapremine od 7,05 ml i računicom da sam ja sa ovim potrošenim klipom terao na kompresiji od 12:1, a za ovaj cilindar Malossi kaže 15,8:1...Nije ni čudo što nije išao kako treba!!
Još uvek ne mogu da skontam da li se u svemu ovome može potražiti i problem prevelike radne temperature...ostaje da vidimo šta će mi sledeća sezona doneti!!