Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +
pajo:
da ljepo je pratit projekt pogotovo što se hi-end slaze za razliku od sadasnje situacije di je in-sp ili vxr gonjat :notworthy: :notworthy:
pitaNS:
--- Citat: pajo - 24 Veljača, 2013, 10:01:46 ---da ljepo je pratit projekt pogotovo što se hi-end slaze za razliku od sadasnje situacije di je in-sp ili vxr gonjat :notworthy: :notworthy:
--- Kraj citata ---
Hvala svima na pohvalama...da vam kažem, high end sam morao kad tad složiti da se izjurcam i ja malo pa ako dosadi :nono: možda i ja posle batalim tog đavola!! Aprilia atlantic 500cc je pored tako da nema brige...
Što se tiče vodene pumpe, za prvi mah će biti spojena direkt na ključ...Znači kako dam kontakt tako se pali pumpa...videćemo kako će to biti..Ali svakako planiram rešiti regulaciju jačine rada pumpe na osnovu temperature cilindra...to je najbolje!!
Prekidači su zeznuti, tako sam vozio Marievu SR-ku kojoj je bila pumpa na prekidaču za svetlo...i naravno da sam zaboravio da upalim svetlo nego pun gas umesto toga...sreća nije zalepio za tih 500m...
pitaNS:
U iščekivanju nekih vitalnih delova pre prvog paljenja (iako sam ga kresnuo već na par sec..) rešavam neke manje bitne stvari koje me kad tad čekaju...
S obzirom da je karburator jedva stao na fabričko mesto, filter Stage6 short type nema šanse, tako da sam bio prinuđen da napravim filter od Malossi sunđera...Sada to sve lepo stoji i ima mesta za sve...
Dalje, one plastične lulice u koje idu šrafovi da bi se plastike stegle su naravno polomljene kod prethodnog vlasnika tako da sam smislio kako da ih napravim..Obični flomaster je doša o kao poručen...nakalemio sam lulice uz pomoć Bumper git seta i sada to sve stoji kao u betonu i ne mrda...
Sve je spremno za prvo paljenje!!!
pitaNS:
Lepo vreme ovih dana pa sam radio na SR-ki...
Mučili su me raznorazni problemi...plovak na PWK karburatoru nije dobro zatvarao, prethodni vlasnik se očigledno igrao sa tim pa je mene sačekala zajebancija...U jednom momentu je i vakuum ventil na rezervoaru prestao da radi...Pri prvom paljenju u leru se zagrejao na 80c što je ukazalo da nešto nije u redu sa sistemom za hlađenje...(akumulator je bio slab pa pumpa nije vrtela punim kapacitetom a imao sam i vazduha u sistemu) itd....itd...itd...
na ovakve stvari idu sati i sati a ne odmičete nikuda...prilično je poražavajuće i depresivno...
Uglavnom sve sam sredio od navedenog, uvrnuo 110diznu za početak, stavio tuplju iglu jer je fabrička JJN bila prebogata i provozao ga nekih 500m...Temperatura drži oko 50-55c što je dobro, kaiš Dayco kevlar 765x17.5mm savršeno stoji u polutkama i prenosi silu...uglavnom diže točak kako god dam gas...sati,dani,nedelje štelovanja karburatora slede... :)
Drnda:
sve pedantno radis i to mi je drago vidjeti.. samo tako nastavi.. snimi kakav filmic ako si u mogucnosti ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju