Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
+ Aprilia SR50cc Stealth, potajno ka 70cc High end +
pralas:
ja sam imao električnu pumpu bosch spojenu na prekidač...
glavni razlog toga je taj,ako ti se pumpa upali cim das kontakt nece ti se skuter nikada doći na radnu temperaturu,mislim hoce ali jako dugo ce mu trebati i bezveze ce ti zaljevati na leru dok se ne zagrije skuter...
ja sam imao stage 6 termometar,i upalio bi skuter sa isključenom pumpom,kada bi temp. dosla na otprilike 60 onda bi ju upalio i cim ju upalis vidis kako temperatura naglo pada...
najbolje bi ti bilo da napravis senzor,recimo kad temp. dode na 60-ak stupnjeva da se automatski upali,dobra je ova shema sa prkidačem sto sam ja imao ali mozes slučajno zaboraviti upaliti i onda cvika jer se pregrije...al ne bi ti nikako preporucio da se pali kad das kontakt :icon_thumright:
walkay:
Ja sam na Skipperu tako napravio, imam ispod volana jedan prekidac za pumpu, kad dode do radne temp. upalim i super.
runner_sp180:
koliko je pametno upaliti skut bez pumpe pa tek kada se zagrije naglo pustiti vodu nisam bas siguran, jer recimo ako temp bude tih 60 C pustis vodu od 15-ak stupnjeva ima razlike... mislim da je najoptimalnije kao sto je rekao i ranije da se na neki nacin regulira koliko brzo ce pumpa raditi tj voda cirkulirati
pralas:
--- Citat: runner_sp180 - 24 Veljača, 2013, 01:37:50 ---koliko je pametno upaliti skut bez pumpe pa tek kada se zagrije naglo pustiti vodu nisam bas siguran, jer recimo ako temp bude tih 60 C pustis vodu od 15-ak stupnjeva ima razlike... mislim da je najoptimalnije kao sto je rekao i ranije da se na neki nacin regulira koliko brzo ce pumpa raditi tj voda cirkulirati
--- Kraj citata ---
provjereno nece nista biti bar Metrkitu nije nista bilo ;)
Laki:
--- Citat: runner_sp180 - 24 Veljača, 2013, 01:37:50 ---koliko je pametno upaliti skut bez pumpe pa tek kada se zagrije naglo pustiti vodu nisam bas siguran, jer recimo ako temp bude tih 60 C pustis vodu od 15-ak stupnjeva ima razlike... mislim da je najoptimalnije kao sto je rekao i ranije da se na neki nacin regulira koliko brzo ce pumpa raditi tj voda cirkulirati
--- Kraj citata ---
nepustas ti naglo vodu, sistem ti je konstantno cijeli pun vode, tako da nema tako drasticnih prijelaza temperature ako se pumpa ukljuci na 60 stupnjeva
@pitaNS - stvarno je gust pratit projekt
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju