Uteg je ko cekic.
Ako je tezi, jace lupi, tj. jace stisne zvono.
Za drag race se trazi tezak kuplung kako bi proklizavanje bilo sto krace i kako bi se snaga mashine sto prije prenijela na zadnji kotac.
Kod utrka na stazi (pogotovo onih sa sporim zavojima) se trazi proklizavanje kuplunga kako nebi u pola zavoja skuter iz (skoro) lera odma svu snagu prenio na kotac jer tada slijedi slajd i pad. CEst slucaj je da na high end skuterima okretaji u takvim zavojima padnu toliko da kuplung odvoji jer je postelan jako visoko zbog karakteristika mashine i kad bi odjednom zagrizao zvono, 20tak konja bi bilo previse za gumu koja je u nagibu i slijedio bi pad ili u najboljem slucaju nestabilnost skutera, a to znaci gubitak vremena sto je u utrkama naravno vazno
Dakle, zato se stela kuplung pomocu utega, a kako ce bit postelan, ovisi o uvjetima u kojima se skuter koristi. Cak se i za razlicite staze razlicito stela kuplung.
Meni je osobno odgovarao tezi setup Delte, ali ja nisam imao pretvrde federe na njoj pa mi nije odvajao kuplung ni kad bi okretaji pali na 5000 okr (setup je bio slabi midrace), a od Delte sam zapravo ocekivao dobar start sa semafora i to bez nepotrebnog proklizavanja jer proklizavanje znaci i trosenje, zagrijavanje itd....