Pozdrav svima.
Registrirao sam se na ovaj forum jer mislim da bih ovdje mogao pronaći odgovor na probleme koje imam.
Naime, s jednim "majstorom" sam mijenjao radilicu na svom skuteru Derbiju GP1 racing 50 te je on podesio mješavinu ulja i goriva tako da više uzima ulja, ne bi li se novi dijelovi što bolje podmazali. No, sada je došlo vrijeme da se omjer vrati u normalu. Problem je sljedeći: tog "majstora" više ne mogu kontaktirati, a ja osobno ne znam točno gdje se nalazi mješalica ulja i goriva na dotičnom skuteru, kako se podešava omjer te koji je uopće omjer.
Pretpostavljam da se mješalica nalazi iznad prednjeg kotača gdje vode dvije cjevčice (jedna za ulje, jedna za gorivo). Na jednoj cjevčici ima matica. Je li potrebno samo nju zašaraviti malo ili? "Majstor" mi je rekao da postoje oznake omjera te da se ni on sam ne sjeća koliko treba naštelati. Ja oznake nigdje nisam pronašao. Možda tražim na krivom mjestu, stoga upućene molim za pomoć.
I još jedno pitanje je vezano za elektronsku blokadu na daljinski koju imam na skuteru. Naime, nešto se poremetilo na njoj i sada kad ju upalim, skuter ne može krenuti. Okrenem gas do daske, ali skuter jednostavno nema dovoljno okretaja i stoji na mjestu. Drugim riječima, blokada mi je trenutno potpuno beskorisna. Dakle, mogu li i kako na samoj blokadi narihtati do koliko okretaja da pušta, tj. da brzina bude do 50 km/h?