Tehnički kutak > Tuning skutera
Peugeot Elyseo - slabo ubrzava
Vitalij:
"Rupa u ubrzanju rijesena sa 4.8g mallosi rolama. Nekako omjer vrtnje i voznosti (snage i brzine) mi je najbolji. Mojih 100kg uz brdo vuce bez imalo posustajanja a ne vrti se ko sumanut, ubiti to kaj sam zelio sam i postigal.
Pokusao staviti dell 17.5 ali nakon cijelodnevnog ustelavanja i isprobavanja svega i svacega nisam uspio. Sta god i kako god, sa i bez filtera, dizna 78,80,82,85, riktanje smjese od nule pa pomalo, nece pa nece, jednostavno ga gusi. Na kraju smo dosli do zakljucka da je vjerovatno problem u e-čoku koji nije originalan i prekratka mu je igla tako da ne zatvara do kraja i tu izgleda dobiva previse goriva koje ga onda i gusi. Vratio sam stari dell 12 sa diznom 85 i motor sa tim ide ko mutav u odnosu na prije sa diznom 78 i rolama 6g, a necu ni misliti kako bi isao da 17.5 radi kako treba. Nista, bacam se u nabavku OEM čoka..."
Našao sam da je jedan kolega s foruma imao sličan problem...meni je isto neki falši el.čok kupljen preko Njuškala za stotinjak kuna!?? i novi karburator 17,5 s diznom 90 !??
Nisam gledao , koje težinerola dođu u Mallosi variomatu.
Čini mi se da ja imam više stvari za popravit da dobijem dobre rezultate ubrzanja :dontknow: :binkybaby:
ibro15:
Imam i ja ovakvog elysea samo što je 100ccm i on također ima veoma slabo ubrzanje , do nekih 30 km/h nema obrtaja nikako , čini mi se da ide na ler gasu :laughing9:
Poslije 30 nevjerovatno skoči na nekih 100-110 km/h
Prijatelju to ti je najvjerovatnije spuh il pokušaj štelovat karb. možda uzima previše zraka?
dr.mrgood:
Da li ti pri startu krece bas polako, i onda na nekom broju okretaja poludi kao da kao da ga je netko sutnuo nogom u zadnji kraj ? Ako je tako, trebaju ti lakse rolice i tvrdji federi.
AnconeR:
Jel riješe problem?
Vitalij:
--- Citat: AnconeR - 01 Studeni, 2012, 19:17:55 ---Jel riješe problem?
--- Kraj citata ---
Nažalost nije još, evo sad sam ga odveo u prijatelja mehaničara. Plan je da se proba
s štelovanjem tj. sa zamjenom dizne s 90 na 75-80.
Kad je hladan ne vuče nikako , kilometar ga moram vozit do 25-30 kmh jer jače ne može, a dam mu pun gas :dontknow: , onda se vjerovatno zagrije, pa radi normalno na većim brzinama, ali svejedno ima loš start .....kad me dobije serijala od 50ccm , ostavi me na startu , pa ga ja stižem i prestignem.
MIjenjan je i Malossijev variomat, a stavio sam ga baš zbog rupa u ubrzanju isl. U tom kitu dođu rolice i opruga, pa neznam , jel se i s tim treba igrat ili ostavim kako je??
Fala :notworthy:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju