Tehnički kutak > Tuning skutera

Peugeot Elyseo - slabo ubrzava

(1/6) > >>

Vitalij:
Imam Peugeot Elyseo-a 50 na kojeg sam nedavno ugradio sljedeće dijelove:
-Arreche rasplinjač 17,5
-Dr Evo cilindar kit 68 ccm
-MALOSSI, Racing variator "Multivar"
-Airbox BGM Twin Slot - BGM PRO

...samo auspuh nisam promjenio , nego sam ostavio serijski , ali sam ga razrezao i izvadio
katalizator , jer je šuškao i mislio sam da ga guši.Izvadio sam samo one "saće" drugo ništa nisam dirao :nono:
U biti , problem je što mislim da bi skuter morao ići bolje, pogotovo što se tiče ubrzanja.
Slabo prima gas u startu, kao da ga nešto guši, pogotovo dok je hladan :dontknow:
Prijatelj , koji vozi Aprilliu 50ccm , bez ikakvih prerada, me s lakoćom dobiva na startu :poslje ga prestignem i ne može me stići .
Krajnja brzina me zadovoljava, po pravcu je negdje oko 85-90.U biti uzet ću GPS pa ću točno izmjerit.
Ima li možda netko ideju što bi mogao biti problem?
Unaprijed zahvaljujem!  :notworthy:

zedooo:
štelanje fergazera?

Rox-Rab:
drugi auspuh trebas stavit, na serijskom auspuhu se ne moze razvrtit koliko treba

ivanm:
Ak je zadovoljan krajnjom onda okej. Treba jos stelanja karba i prijenosa. Ja sam neko vrijeme vozio tako. Makar bi bolji spuh vrijedilo stavit. Ne mora bit reza, ako ne voli buku okej je neki zamjenski tipa leovince touring.

Vitalij:

--- Citat: ivanm - 26 Listopad, 2012, 13:24:14 ---Ak je zadovoljan krajnjom onda okej. Treba jos stelanja karba i prijenosa. Ja sam neko vrijeme vozio tako. Makar bi bolji spuh vrijedilo stavit. Ne mora bit reza, ako ne voli buku okej je neki zamjenski tipa leovince touring.

--- Kraj citata ---

Ma vidi se da je skuter brži , pogotovo na uzbrdicama i  na većim brzinama , ali misim da bi trebao biti puno startniji .Jel normalno za tunirane skutere da na hladno slabo primaju gas , kao da ih nešto guši?? Mislim da ću probat stavit manju diznu ,jer sad je , kako mi je mehaničar rekao, unutra 90-tka!??
Što podrazumijevaš pod štelanjem prijenosa?
Valjaju li šta ovi Gianneli Go i Smile auspusi , i kolika je razlika između njih i npr.Leovince TT,ZX i sličnih ! Što mi preporučujete?
Hvala!  :notworthy:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju