Tehnički kutak > Injection

Pure jet,trokira gubi gas, pali se narancasta lampica..greske 8,6,7

<< < (4/9) > >>

Grale:
Neznam za pj,al ja na ditechu oko 0,7 imam zazor...
Uzmi ngk cpr8e,meni se dobra pokazala,70+- par kn košta,zavisi o dućanu...
Svjecica bi trebala bit smeđe boje,dok ti je crna,to je znak da bude crkla zbog previše benzina koji je zaljeva

Lumos_:
hmm.evo jos mali update hehe nikad dosadno sa ovim jetom  majke mi :notworthy:

dakle,kao sto sam zadnji put napisao neki problem sa paljenjem se javljao cudan onako odjednom,jer naravno to nebi bilo to a da se opet ne javi neko sranje    :toothy9: heheh i ugl. kupio sam novu svjecicu ngkCpr8e kao sto je savjetovao Grale (usput hvala Grale na savjetu  :headbang: ) ali ju nisam odmah stavio vec sam izvadio staru,uzeo brus papir i ocistio ju komplet,ispuho propuho da bude cista,zazor na cca 0.8-0.9,bila je ko nova..vratio sam ju na motor kresnuo ga,zapjevao je samo tako,ugasim,upalim,ugasim,upalim,i tako jedno 5-6 puta zaredom,perfektno radi,bez greske pali :happy3: ..i tako reko necu zamjeniti jos svjecicu da vidim kako ce se ponasati ova i koliko ce trajati i kad rikne zamjenim..

i evo do jucer je bilo sve super i onda opet isti problem  :angry7: iz cista mira,parkirao sam ga i pustio u gradu mozda 2 sata,sjednem na njega dam kontakt stisnem i drzim botun i cuje se klik i onda 1 sekunda tisine,mrtve tisine,ni verglanja ni nis..i onda odjednom zavergla normalno i upali motor  :dontknow: i kad upali,radi cisto,zvuk ljep,gas super,ler odlican ne gasi se nista,nikakve naznake icega (na ocitavanju greska ne pokazuje apsolutno nikakvu gresku  :dontknow:  )

doso sam doma,opet izvadio svjecicu,bila smeda sa crnim po onom pipku ispod luka,i kad sam htio stavit ngk ispala mi iz kutije jer sam okrenuo naopako i pukla  :angry7: nisam imao druge nego pnovo ocistiti ovu,ocistio sam vratio i opet upalio bez problema,ugasi upali ugasi upali,sve super..pustio sam ga oko sat ipo vremena i da cu krenut u grad kupit novu svjecicu,on mi opet napravi isti mot,klikne,tisina,malo malo kao da zavergla i onda odjednom zavergla ljepo i upali -.- ..hmm malo sam lulicu procackao da nije mozda  s njom nesto posto je svjecica ociscena,i neznam ni sam sta sam tocno napravio ali uglavnom evo jucer i danas pali nakon toga sasvim normalno  :dontknow:

danas sam kupio ponovo ngk hehe i uzeo usput novi kabel i lulicu ngk pa cemo vidit,mozda nije uopce do toga ali kad vec mjenjamo nek promjenimo komplet..

je li moguce da je do startera ? ili alternatora ?

I jedno pitanje usput,dali bi drzanje na bocnoj nogari moglo utjecati na njegov rad ii nebi smijelo,jar neposredno prije toga stajao mi je na bocnoj nogari tih 2 sata,a sjecam se da mi se i jednom dok je u leru stajao ugasio na bocnoj,pa mi nije bilo jasno zasto se to dogodilo,a rjetko ju inace i koristim..

prije otprilike mjesec ipo dva sam cistio casicu ,jeli moguce da je prljava i naginjanjem na ljevo da zacepi stogod?
i dali itko ima kakvu ideju kako da ju skinem,jer zadnji put kad sam ju cistio izgubio sam onaj zvjezdasti nastavak za gedoru i nadobudno sam skinuo sa imbusom,skinuo sam je bez problema ali kad sam isao zavidat sam se precjenio stegnuo malo previse i izlizao zube a naravno jos uvjek nemogu naci zvjezdasti a bojim se da ni on vise nece pomoci  :angry7:

Lenko:
Mislim da tebe benz pumpa zeza...Kad ti se desi problem, probaj da le lagano kucneš par puta...moguće da trunje i prljavština prave problem...Probaj da je rasklopiš i očistiš...A ćopava apsolutno nepravi smetnje, i ja je imam i često je koristim...A komplet zvezdastih - Torex - ključeva, kod kineza je više nego jeftin...pažljivo sa tim šrafovima od čašice, lako držač oblajzne...ako ti već nije kasno, jer ćeš morati celu čašicu menjati, ako ti oni odu...

Grale:
Pa ja bi rekel da te zeza alnaser...
Ako veliš da ti neće verglat...
Što se tiče bočne nogare, nije sigurno do nje,jer ja ni nemam centralnu više,tak da mi stalno stoji na bočnoj...
A torxove si kupi neki mali set bitova, imaš u kineskom za 10 kn, svejedno nesmiješ stezat previše te šarafe na čašici jer je čašica plastična pa bi pukla ak bi prejako stegnul...

Lumos_:
casicu cemo rjesit kroz narednih par dana a sutra cemo pumpu procackati malo  :laughing6:

cek alnaser je starter? i negdje sam vidio da pise ALNaser a negdje ANLaser :icon_scratch:  neka razlika ili  :dontknow: i di on tocno dode?

uploadat cu jednu sliku s interneta od auspuha,nije to moj auspuh ali je takvog oblika pa da slika posluzi kao primjer jer imam pitanje ako mi neko moze dati koju informaciju

Dakle ovo di je crveno zaokruzeno je mjesto di mi je nastala mala pukotinas gornje strane tog ispupcenja u tom kao kutu i prati tu crtu,cca 1 cm duljine i 1mm sirine,i koliko mi se cini raste lagano i vidim da se iznad toga dosta crni,kao i kraj auspuha di izlaze plinovi,pa me zanima sta napravit i kakav utjecaj ima ta rupa.a ovo zuto oznaceno,zanimam me taj spoj s motorom nisam prije obracao roliko pozornost ali sam uocio da je sve crno masno prljavo mokro i da ne nabrajam sta sve nije oko toga spoja..jeli to tako mora doc s vremenom ili nesto ne stima,da sucajno spoj nije dobar ili da nesto nije u redu,jer auspuh je skidan bio pa ponovo vracan da napomenem,pa da nisam ja nesto sjebao?

[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju