Ne moze to da bude do kajle NIKAKO...ona se stavlja [ ili se pomeri cela anker ploca] na setupima koji se vrte max. 10-ak hiljada ob. ili uz varijabilni Tp cdi ...ugao predpaljenja bi samo sa kajlom bi bio preveliki na 12-13k ob. i sve bi brzo otislo u pm ....za te obrtajima obavezno ide "sportska" struja ili se paljenje ne dira vec ostaje ser. a to je na kojih 14* pre GMT...malo slikovito kako radi HPI i kako retardira paljenje dok obrtaji rastu a vrlo slicne mape paljenja imaju i ostali prozvodjaci...
znam da tp uz due+ daje upute dase ili stavi kajla u advance, ili okrenu čitavi namotaji
ja na aeroxu trenutno imam i tp žuti cdi i kajlu u advance, i vrti sam ga sa r1200 na 12800 i radio je vrhunski, i ca c16 i c16 city isto nije bilo problema, niti sam primjetio da je rasla temperatura
probao sam i sa drugim cilindrima tj čitavim setupima koji idu do tih i preko tih okretaja
čak i s cilindrima koji su oko due+
na kraju mi nije jasno zašto seto kod njega preporučuju a kod drugih nije poželjno
evo imate na youtube dva videa s mojim nrg-om
upišite nrg mf racing 70
jedna je s kajlom i radi normalno dok je druga bez kajle i neće razvrti, samo trokira iza nekih okretaja