Tehnički kutak > Tuning skutera
poliamid ležaj
black-rox:
--- Citat: 3alfa3 - 04 Lipanj, 2008, 22:41:26 ---
--- Citat: hac - 04 Lipanj, 2008, 22:37:13 ---...tak da ova moja teorija za sad stoji da se rešetka ne može otopit na 120 stupnjeva
--- Kraj citata ---
Da, i ja tako mislim.
Ali problem je zapravo sto u normalnom radu 120C neces postic, ali kad se desi sranje (prekid uljnog filma) imas i par stotina stupnjeva C....
Mene bi zanimalo koliko bi lager sa metalnim kavezom dulje izdrzao ektremne temperature i da li bi dao do znanja da nesto ne valja ili bi se u tisini rasuo...
Cuo sam kad ruzi takav lager na novom Runneru i zvucalo je prestrasno, ali je i takav napravio 10-tak km prije zamjene lagera.
--- Kraj citata ---
Ja sam na metalnim vozio 10000km sa kitom i bili ko novi kad sam rastavio makinu :icon_thumright:
3alfa3:
--- Citat: black-rox - 04 Lipanj, 2008, 22:44:30 ---sam na metalnim vozio 10000km sa kitom i bili ko novi kad sam rastavio makinu :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Ja i vise...
...ali zanima me kad se desi kvar, sto se i u kojem trenutku desava sa lagerom.
hac:
--- Citat: ---Ali problem je zapravo sto u normalnom radu 120C neces postic, ali kad se desi sranje (prekid uljnog filma) imas i par stotina stupnjeva C....
--- Kraj citata ---
ja sam ovih dana imao sondu u AC bloku,temp mi ne ide preko 70 stupnjeva,nek je još +20 stupnjeva kod ležaja to je max 90 stupnjeva
--- Citat: ---Ja sam na metalnim vozio 10000km sa kitom i bili ko novi kad sam rastavio makinu
--- Kraj citata ---
i moji od prošle godine c3 su ko novi sa nekih 5,5 tkm.....u ovam AC bloku imam onaj manji ležaj NTN tajvan,kad sam ga jesenas stavio imao je 10tkm več na sebi i evo ruži u bloku već 3 tkm al nema lufta ništa(morao sam ga stavit jer nisam mogao nigdje nač taj manji ležaj što ide u novi tip pežo blokova) ,tak da brijem da c3 mogu jako dugo izdržat kad proruže
black-rox:
Još su iskreno najbolji C3 metal cage Koyo ležaji,ja sam sebi mislio uzeti od SKF one C4 polymer cage,ali uzeo ipak na kraju C4 metal cage od SKF pa ćemo viditi koliko će ovi izdržati :icon_thumright:
hac:
--- Citat: ---Mene bi zanimalo koliko bi lager sa metalnim kavezom dulje izdrzao ektremne temperature i da li bi dao do znanja da nesto ne valja ili bi se u tisini rasuo...
--- Kraj citata ---
sa metalnom režetkom ak je c3 ima manju zračnost i trebao bi prije vrisnut nego c4 poliamid ležaj,e sad vjerovatno bi taj sa metalnom rešetkom proružio prvo,navodno se poliamid razleti u tišini
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju