siguran sam da bacim to napajanje u noviju konfu da ce radit bez problema. A ja cijelo vrijeme imam takva napajanja i nikada nisam imao problema sa njima. Jednom mi je izgorilo napajanje i nije nista drugo crklo. Uzeo ovo sada od 400w za 120kn i dalje sljaka vec 3 godine. Dok si ti bacio 700kn za k.
To je tvoje mišljenje, kažem sve do jedan put,ti si imao sreće,što ne znaći daćeš je imati uvijek. A što se tiće bacanja novca,ja recimo nemoram se mislit staviti jaču grafu ili proc,a vjeruj mi ti sa tim tvojim napajanjem se moraš mislit. Isto tako to napajanje nije bilo bezveze 700 kn,ideš uspoređivati to svoje od 120 kn biće neki msi s ovim,to je kao da idem uspoređivati yugu s mercedesom,jednostavno nisu ista klasa. A kvaliteta se oduvijek plačala pa tako i u tim stvarima,a ja sam jedan od onih koji preferiraju da kad slože komp jednom da ga 5 godina ne diraju,pod ne diraju smatram ne nadograđuju nego da vrte sve naslove igara u narednih 5 godina,bez kojekakvih trzanja i smanjivanja rezolucija itd... e i takve konfiguracije koštaju.
P.S. evo ti jedan lijepi txt o napajanjima i njihovoj važnosti da nebi bilo da ja bubam napamet.
http://www.directron.com/psu.htmlSve u svemu da ne razglabamo o napajanjima član je htio grafu pa da pojednostvanim,zanći ja bih preporučio iz svojeg 5-o godišnjeg iskustva rada u IT-u da za grafe u rango do cca 700 kn to su sve grafe bez dodatnog 6 pinskog napajanja ( zašto bez tog dodatnog? Zato jer svaka matičn ploča kroz svoj utor pcie može dati 75w max,znaći svaka grafa koja ima dodatno napajanje troši u tdp-u preko 75w pa makar i wat neovisno o proizvođačevim specifikacijama) zanći takvim grafama može ostati staro napajanjei tako ta no name,sve jače i skuplje grafe e za njih se preporuča ne mora biti jače napjanje u watima, nego je dovoljno uzeti istu watažu ali od nekog kvalitetnijeg proizvođača jer ste tu sigurni da je efikasnost od 80+%.
Po meni best buy grafa da se ne mjenja napajanje ukoliko nije neko kvalitetnije pa se može staviti i jača grafa govorim za no name i napjanja do 400 - 450w je AMD radeon 7750 1GB DDR5 - to je 28 nm proces gdje je minimalna potrošnja i zagrijavanje. Evo i dobar review gdje na zadnjo strani se može vidit i power Consumption
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/HD_7750/1.htmlGianelli extra77 eto ako se odlučiš za novu grafu i ako si iz Zadra dođi u Links-a i ja ču ti dati popust neovisno o načinu plačanja. Samo čekove ne primamo