Ostalo > Svijet računala i mobitela
PC konfiguracija - pomoc...
enel:
--- Citat: nomad - 28 Rujan, 2012, 19:26:44 ---Treba malo istraziti, odmjeriti cijene i gldedati da su komponente kvalitetne i nemozes fulati.
--- Kraj citata ---
Poslusat cu vas decki i idem na edukaciju, citanje i sve ostalo da pokusam sastaviti dobru konf :icon_biggrin:.
Neka pitanja:
- napojna: od koliko mi wati cirka treba? I od cega zavisi kolika mi treba napojna?
- graficka: sad gledam, ati 7750 ima u 98327482 verzija, te msi verzija te powercolor te gigabyte... U cemu je tu stvar? Zasto ta graf ima u vise verzija i sta su dobili time sto je msi preradio ati 7750?
- ram: kakav je kingston HyperX ram? kakav je Corsair XMS3?
To su za pocetak neka pitanja, pa pomozite ako mozete :zubo:
strikoo:
MSI uglavnom ima 3 godine garancije na sve svoje proizvode i samo zato bi njega birao, što matičnu, pogotovo grafičku.
Prvo odrediš za što ti računalo treba, drugo sa koliko novaca raspolažeš.
Nakon toga izabereš procesor. Trenutno su intel procesori najbolji izbor. Neki i5 (četiri jezgre). Matičnu MSI. Grafičku MSI ako igraš igre, ako ne, gledaj procesor da ima grafičku i matična da podržava istu. Ram nije bitan pa gledaj Corsair ima modele koji imaju 5 godina garancije, uzmeš barem 4gb 1600MHz.
Napajanje ovisi o tome što imaš od komponenti, najveći potrošači - grafička, procesor magnetni diskovi. Gledaj da uzmeš kvalitetno napajanje, recimo Seasonic
chupa206:
--- Citat: enel - 30 Rujan, 2012, 10:25:57 ---
--- Citat: nomad - 28 Rujan, 2012, 19:26:44 ---Treba malo istraziti, odmjeriti cijene i gldedati da su komponente kvalitetne i nemozes fulati.
--- Kraj citata ---
Poslusat cu vas decki i idem na edukaciju, citanje i sve ostalo da pokusam sastaviti dobru konf :icon_biggrin:.
Neka pitanja:
- napojna: od koliko mi wati cirka treba? I od cega zavisi kolika mi treba napojna?
- graficka: sad gledam, ati 7750 ima u 98327482 verzija, te msi verzija te powercolor te gigabyte... U cemu je tu stvar? Zasto ta graf ima u vise verzija i sta su dobili time sto je msi preradio ati 7750?
- ram: kakav je kingston HyperX ram? kakav je Corsair XMS3?
To su za pocetak neka pitanja, pa pomozite ako mozete :zubo:
--- Kraj citata ---
ovako...
ovisi za kaj ti komp najviše treba, ako misliš tjerat neke zahtjevne programe onda definitivno neki Intel i5, a ako ne dovoljan je u AMD neki s 4 jezgre..
1. napajanje - za neki prosječan "gamerski" komp 550w je sasvim dovoljno, a ovisi o tome koliki potrošaći su ostale komponente
2. grafička - 7750 hmmm... radije nategni jom malo pa uzmi 6850 ili 6870 ako je moguće... a grafa ima više verzija, tj najveća razlika je u hladnjacima, i poneka sitna razlika u ploči ako opće ima razlike, nezz
3. ram ko ram, svaki je donekle dobar, ja bih ti preporučio G. Skill, ali ako ne onda uzmi jedan od ovih koje si naveo, razlika je mala
enel:
--- Citat: chupa206 - 30 Rujan, 2012, 11:32:30 ---ovako...
ovisi za kaj ti komp najviše treba, ako misliš tjerat neke zahtjevne programe onda definitivno neki Intel i5, a ako ne dovoljan je u AMD neki s 4 jezgre..
1. napajanje - za neki prosječan "gamerski" komp 550w je sasvim dovoljno, a ovisi o tome koliki potrošaći su ostale komponente
2. grafička - 7750 hmmm... radije nategni jom malo pa uzmi 6850 ili 6870 ako je moguće... a grafa ima više verzija, tj najveća razlika je u hladnjacima, i poneka sitna razlika u ploči ako opće ima razlike, nezz
3. ram ko ram, svaki je donekle dobar, ja bih ti preporučio G. Skill, ali ako ne onda uzmi jedan od ovih koje si naveo, razlika je mala
--- Kraj citata ---
3D crtanje i to, 90% da nikada snjim necu raditi. Maksimalno za sta cu ga korstiti su igre, ostalo je net, fakultet, video, muzika i te stvari. Al kao sto sam rekao u prvom postu, moram uzeti jak racunar jer nema mijenjanja narednih dosta godina.
E to nikako da shvatim, kako da je serija 6 kao npr 6850 ili 6870 jaca od serije 7 kao 7750 ili 7770... Jeste da su 7750 i 7770 "ulazne" u seriju 7, a 6870 "top ponuda" 6 serije, al opet...
strikoo:
http://www.hwcompare.com/11924/radeon-hd-6870-vs-radeon-hd-7770/
6970 je još jača ;)
http://www.hwcompare.com/11921/radeon-hd-6970-vs-radeon-hd-7770/
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju