Ostalo > Svijet računala i mobitela

PC konfiguracija - pomoc...

<< < (4/8) > >>

chupa206:

--- Citat: enel - 30 Rujan, 2012, 13:13:48 ---
--- Citat: chupa206 - 30 Rujan, 2012, 11:32:30 ---ovako...

ovisi za kaj ti komp najviše treba, ako misliš tjerat neke zahtjevne programe onda definitivno neki Intel i5, a ako ne dovoljan je u AMD neki s 4 jezgre..

1. napajanje - za neki prosječan "gamerski" komp 550w je sasvim dovoljno, a ovisi o tome koliki potrošaći su ostale komponente
2. grafička - 7750 hmmm... radije nategni jom malo pa uzmi 6850 ili 6870 ako je moguće... a grafa ima više verzija, tj najveća razlika je u hladnjacima, i poneka sitna razlika u ploči ako opće ima razlike, nezz
3. ram ko ram, svaki je donekle dobar, ja bih ti preporučio G. Skill, ali ako ne onda uzmi jedan od ovih koje si naveo, razlika je mala

--- Kraj citata ---

3D crtanje i to, 90% da nikada snjim necu raditi. Maksimalno za sta cu ga korstiti su igre, ostalo je net, fakultet, video, muzika i te stvari. Al kao sto sam rekao u prvom postu, moram uzeti jak racunar jer nema mijenjanja narednih dosta godina.

E to nikako da shvatim, kako da je serija 6 kao npr 6850 ili 6870 jaca od serije 7 kao 7750 ili 7770... Jeste da su 7750 i 7770 "ulazne" u seriju 7, a 6870 "top ponuda" 6 serije, al opet...

--- Kraj citata ---

prvi broj je samo serija... ostala 3 su bitna... čim veći broj jača je...

Psych0:

--- Citat: ---prvi broj je samo serija... ostala 3 su bitna... čim veći broj jača je...

--- Kraj citata ---

U većini slučajeva je tako .. Al' treba obratiti paznju na takt core - a i memorije ... Sabirnice da ne spominjem .. Ima dosta jeftinijih i "brojno" manjih ati grafa koje su aždaje za ove pomenute ... I da , 550W ti je minimala ... Inače se nećes usrećiti  :icon_biggrin:

nodius:
vidim oces neki gamerski komp, e pa sad:

4gb ddr3 kingston hyper x
maticna asus p7h55 sa max 8 gb ddr utora
grafa nvidia 480 gtx 1gb
napajanje asus 550w
dodaj jos u komp bolji hladnjak, 1 tb hard disk i to ce letit, high sve ces moci max payne 3, ubrzo kad gta V izadje...

strikoo:
Gdje nađete te stare grafe? gtx480 ili još bolje gtx280. Novo nema, a polovno ne vrijedi jer se kvari ko ništa. nemojte buniti čovjeka

enel:
Evo zadnjih dana sam se malo bavio konfiguracijom, odlucio sam sve sam uraditi, stedim kes, a i zbog garancije dijelova.

Ovako, sad mi trebate pomoci oko konacne odluke komponenti. Idemo prvo procesor, maticna, graficka.

Procesor:

- i5 3550
- i5 3570   (koja od ta dva idu zavisi od ostalih komponenti i koliko mi kesa ostane)

Graficke:

nVidia:

- GeForce GT640 2048mb
- GeForce GTX550 Ti
- Gainward GTX560

ATI:

- PowerColor HD 7770 GHz Edition
- GigaByte HD 7770 OC
- MSI  HD7770 Ghz edition
- MSI Radeon 7750 OC V2

Znaci nemam predstave koju graficku uzeti  :sad3:

A sad najbitnije pitanje, maticna.

MB:

- Asus P8H77-M PRO
- Asus P8Z77-V LX
- Gigabyte GAZ77-D3H
- Asus P8P67

(sta kod asusa znaci ovo trece slovo, prva je H, druga Z, treca P...?)

Eto, ako mogu neki vasi prijedlozi, necu da idem na najskuplje, hocu jednostavno dobro spojenu konfiguraciju.

Ja bi isao sa i5 3550 od procesora i Asus P8P67 ili Asus P8Z77-V LX ( nikako da skontam koja je bolja, a sa cijenom su tu negdje), a za graficku trebam vasu pomoc...

Eto toliko, nadam se da cete pomoci :zubo:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju