Ostalo > Svijet računala i mobitela

PC konfiguracija - pomoc...

<< < (2/8) > >>

Psych0:
Slusaj drug ... Za 1000 km ti preporucujem da sastavis sam racunar ... Evo ti jedna konfa' onako iz glave:

MB: AMD chipset da moze otkljucati 4 jezgro ( citaj ispod )
CPU: Phenom Black edition X3 - X4 ( x3 je tesko naci ) takt nevazan , oni su negdje na 3GHz
GPU: GTX 280 , mozda radeon  serije 7000 , kao na ono 3 - oj ? Imas dosta izbora , ne leti pred rudu ..
HDD: SSD bi bilo najbolje , kao sto je vec marko naveo .. Ili eventualno dva mehanicka u raidu 1TB
RAM: 4GB ( corsair DD3 se uklapa u cijenu ... 800 MHz + ) ili bilo koji drugi ... svejedno
PSU: ( napajanje je veoma vazno ... Ovde ne stedi nikako , znaci preko 600W svakako ... Preporucujem chieftec

To bi bilo to ... Oko 500e +-

svbeljan:
ja ti savjetujem da ga sam složiš ako imaš gdje kupiti komponente.
ja sam ko mulac sa 13 godina složio komp sam iako sam imao vrlo malo dodira s računalima prije i sve radi dana danas.
nije to neki problem. nemaš šta krivo napraviti niti krivo uštekati, a po netu postoji hrpa tutoriala kako ga složiti.
3 sata posla sa instalacijom windowsa  :binkybaby:

enel:

--- Citat: svbeljan - 28 Rujan, 2012, 14:18:32 ---ja ti savjetujem da ga sam složiš ako imaš gdje kupiti komponente.

--- Kraj citata ---

To je problem sto i nemam gdje kupiti komponente. Gledam po radnjama, cijene vece za 10-20% nego na piku. A na piku nema toliko veliki izbor...

Jel tako da ja mogu ovaj sad hdd sto imam staviti u novi pc uz npr ssd koji kupim s tim da ce mi hdd biti za fileove, a ssd za OS?

@PsychO: cini mi se uredna konfiguracija, al samo sto bi vise volio ici na Intel stranu. Nemam nista protiv AMD, nit sam Intel fanboy, al sam u planu ubaciti i5.

Evo sad gledam maticne i procesore. Ovo sam nasao i vec je to 300 eura +

http://www.pik.ba/artikal/3802562/inte-core-i5-3570k-ivy-bridge-hit-cijena/

http://www.pik.ba/artikal/3075918/asus-p8z68-v-gen3/

Znam da sam uzeo Top dog procesor, al u maticne se slabo skroz razumijem, a ova mi se cinila sexy :zubo:. Tako da me samo mb i proc izadjose 300e a gjde je tu graficka, napojna, hdd/ssd... Toliko o mom sastavljanju konfiguracije :zubo:

Nista odo sad u teretanu pa cu veceras nastaviti razbijati glavu oko konfiguracije i novog kompa...

Psych0:

--- Citat: ---Jel tako da ja mogu ovaj sad hdd sto imam staviti u novi pc uz npr ssd koji kupim s tim da ce mi hdd biti za fileove, a ssd za OS?

--- Kraj citata ---

Da , to i jest' najbolja solucija ...

nomad:
@ enel , nije ni msi los ali asus je bolji, kvalitetniji, imaju dobar dizajn i ta navedena ploca ima bolji chipset sto ti je jedna od najbitnih stvari kod odabira polce.

slazem se i sa ostalima , nije neka nauka slozit komp ionako ti cijena odredjuje kakav ce biti. Njagore sta mozes napraviti je kupit prvu konfiguraciju koja ti naleti.
Treba malo istraziti, odmjeriti cijene i gldedati da su komponente kvalitetne i nemozes fulati.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju