črtvrtak, 06. rujan 2012..... cca. 8 sati, dignem se i pogledam kroz prozor.....sunčano
to je to.... dignemo se, obućemo, nakrcamo Ćirka i krećemo......... ah da, Ćirko, naš Beverly 350 ST ABS
Toplo je, ležerna odjeća, jaknica, bauleto, boćne torbe i tunel torba....dovoljno mjesta za sve potrepštine za nas dvoje cca. 2 tjedna putovanja...
i tako moja draga i ja krenuli oko 11 sati iz Umaga put Italije.... planirana tura od 12 dana i cca. 4500 prijeđenih km (po itineraru kojeg smo složili par dana ranije)...
hmmm... daleko smo dogurali, nakon prvih 100-tinjak kilometara evo prva stanka.....naravno neibježna....OUTLET VILLAGE PALMANOVA
jao te žene
...
Nakon 2 sata shopingiranja krenemo dalje... po planu kojeg smo ranije složili, prvo nočenje nam je u Firenzi gdje smo stigli oko 20 sati. Za prvi dan 450 km će biti dovoljno. Ćirko, nakrcan do grla ide bezprijekorno....laganini autoputom oko 120 km/h bez forsiranja, tu i tamo malo potegnem tek toliko da Ćirku rastegnem klip pa se kazaljka popne bez ikakvog beda do 140 km/h... al nepotrebno... pred nama je 2 tjedna godišnjeg, pa stoga čemu žurba
Smješraj smo rezervirali za Firenze preko booking.com-a i tako za svaki grad zasebno dan ranije po putu putem mobitela. Rezervacija jednostavnija da jednostavnije ne može biti...
Firenze, predivan grad, kako noću tako i danju..... Smještaj u centru, izlazak, večerica, šetnjica, sve pet....naravno, Ćirko u strogo čuvanoj garaži, da ne dobije noge
...
Jutro, šetnja strogim centrom, dobra bijela kava i croissant....
Dakle, petak, 07.09. iz Firenze krećemo oko 14 sati prema Pisi gdje stižemo za nekih sat i 15 min (90 km) na mjesto dobro nam svima poznatom - La torre di Pisa
Slikice, šetnjica....turista iz svih krajeva svijeta
.... al ipak tu nema puno šta, nakon 45 minuta krećemo dalje put Rima, gdje nas očekuje ekipa 6. Nacionalnog Susreta Beverlyclub.net-a. (bas taj vikent 7-8-9.9. je organiziran šesti po redu nacionalni susret Beverlysta)
Nakon 333 km stižemo u kamp oko 21 sati gdje je organiziran susret te gdje nas očekuje ekipa (koju poznajemo samo preko foruma), smještaj u mobilnim kučicama, sasvim solidno za malo para. Zajednička večera u obližnjem restoranu, upoznavanje. Nas 12-tak ukupno, svi super dečki i cure srednjih godina. Nisam očekivao gomilu ljudi al kako je to nacionalni susret ipak sam očekivao pokojeg Beverlysta više
))
Subota, organizirani razgled Rima, arena, trgovi, Vatikan i slično....predivno vrijeme, sve super....i na kraju prije odmora zajednička večera u restoranu.
Nedjelja, organizirana vožnja po okolnim dvorcima Rima, cca. 45 km.....zajednički ručak (kojeg smo mi preskočili). oko 14 sati pozdravljamo novoupoznatu ekipu, sjedamo na Ćirka i idemo put Napolija....
Evo nas.....nakon cca. 230 km, i 2 sata vožnje u centru Napolija, gradu punom otpadaka po cesti, "čudnih" ljudi, delinkvencije i mafije. Za se prošetat po gradu prva stvar je smjestiti Ćirka u dobro čuvanu garažu lancima, katancima i laserskim zracima.... i tako i bjedoh
Napoli, naravno, šta drugo nego dobru pizzu pojesti?!
Pitamo dečka u garaži gdje se jede u blizini dobra pizza? A on, na talijanskom naravno (koji nama nije strani) kaže: najprije ovaj fotoaparat šta Vaša mlada dama ima oko vrata spremite u torbu, torbu čvrsto oko ruke, i sav nakit i satove na rukama spremite..... Pogledamo se....16h?? wtf?? Texas? .....al eto, čuli smo po priči od prije kako je u Napoliju pa smo ga bezrazmišljanja poslušali....
...naravno, nočit u Napoliju nije nam bilo pod nikakvom opcijom, tako nakon što smo pojeli pizzu, prošetali sat vremena gradom, uputili se prema našem slijedečem prenočištu....Sorrento
Sorrento, šta reć, pravi turistički gradić, udaljen svega 50 km od Napolija a dva različita svijeta...
....al već je kasno, smještaj i nočenje, sutradan ćemo u razgledavanje....
5. dan putovanja, ponedjeljak, buđenje u Sorrentu, gradiću prepunom gužve, ljudi, automobila...vrtimo se malo gore dole, nema mnogo za vidjeti.....nećemo gubiti vrijeme, ipak nas danas čeka dug put do Taormine na Siciliji, gdje smo rezervirali noćenje.....
Do Salerna idemo Amalfitanskom obalom, predivan krajolik, predivni gradići uz more, al brate 60 km vozili smo 3 sata
nikad kraja toj predivnoj cestici, al ipak mi imamo jos 550 km danas za prijeći.... šta je tu je....pa tako mi polako do Salerna gdje smo ručkali i oko 16 h krenuli put Sicilije...
21h...evo nas, skoro pa na dnu Italije, Villa San Giovanni, mjesto od kud kreće trajekt za Siciliju, za Messinu.....taman uletimo 5 min pred odlaska trajekta, ukrcamo Ćirka, pola sata plovidbe da bi u 21.40 zakoračali na Siciliju.... al nismo gotovi jos za danas, čeka nas još 50-tak km do Taormine.....predivniog gradića na jugu Sicilije....stižemo oko 23h....ne preostaje nam niš drugo nego spavanac
6. dan, Taormina, uredan i lijep centar, naidjemo na praonicu rublja gdje nam za sat vremena operu sve sto smo tih prvih 5 dana zmazali
medjuvremeno prošećemo gradićem....taman
...13 sati.... krećemo dalje... penjemo se na Etnu, skoro pa 2000 m.n.v. Krećemo sa +34 C da bi se popeli na +14 C al osiječaj je super
...par slikica, malo divljenja aktivnom Vulkanu i počnemo spuštanje prema Cataniji....
....ops....autoput prema Cataniji....vozim 120-130 km/h, prometa na cesti nema.....odjednom buuuuuuum i Ćirko se strese!!!!!......nešto je puklo!!! U onoj sekundi pomislim: NEEEE, GUMAAAA!!! Reagiram, usporavam i stajem.....i mislim.....ma nije guma kad je Ćirko i dalje ravno išao dok sam usporavao, pa valjda bi nešto zanašalo da je guma pukla.... Pogledam dragu, ona mene, guma nam je cijela.....al šta je onda puklo kad znam da ništa nisam pregazio....gledamo par sekundi u Ćirka i shvatimo da nemamo više centralnu nogaru....na Ćirku su ostali samo šarafi i centimetar nogare, drugo se odlomilo, pregazili smo nogaru sa zadnjim kotačem..... Strašno....ni ne pomišljat kako bi to moglo završit da se nogara nekako zapetljala u kotač.....
A niš, najbliža nam je Catanija....dok putujemo prema njoj draga googla na mobitelu Piaggio servise u Cataniji, kako bi odmah nadomijestili razbijeno....
Na žalost u to popodne što smo boravili u Cataniji, Piaggio serviser nije mogao nigdje naći zamjensku nogaru kako je taj model skutera tek nedugo došao u prodaju na Siciliji....
A niš, imamo bočnu, mada ovako nakrcani bočnim torbama nije da je baš sigurna ta bočna, al nema druge, idemo dalje po planu, a to nam je bila Siracusa...
Predvečer stignemo u Siracusu nakon 200-tinjak km vožnje kroz cijeli dan. E da, to da, da je predivan gradić, večerica u mirnom gradiću
...nastavlja se na 2. stranici
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]