Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Projekt - "nakitavanje" kineza
Dejan_22:
Istina. Nisam probao vozit iskuter uopće niti s jednom glavom :toothy12:
Ali sa serijskom glavom ima veću kompresiju što uništava radilicu ...
a s ovom sigurno neće uništit radilicu.
Nisma probao pa neznam, no pretpostavljam da nebi išao bolje s std glavom jer kompresija mora biti optimalna, a ne što veća :icon_thumright:
velika kompresija ne znači da će skut bolje ići :icon_thumright:
ovo su sve nagađanja, treba uzeti jednu glavu, stavit navigaciju u džep i oplest po gasu. Zatim u istim vremenskim uvijetima to napraviti s glavom koja ide uz kit da vidimo što mjerni instrumenti kažu
mda i to nije neko mjerilo jer sad vjetar može piriti 20m/s, a kasnije 5.
a dyno rijetko tko ima, nažalost
postoji još i mogućnost mjerenja kompresije s obje glave, no to su već veliki izračuni, tu ulogu igraju i neke druge stvari
zvonkec_92:
kolega nemoj se ljutit al to nisu nagadanja jer sam ja sve moguce kombinacije isprobao i imao desetke baotiana i nakitanih i svakakvih..serijska glava na 47 cilindru moze trajati dosta.. ja imam 50mm cyl i serijsku glavu i nista se ne razleti nego radilica dobije lufta u bloku.. ne na lezaju nego lezaj u bloku.. imao sam na 50mm klipu tu glavu koju i ti i nisam bio zadovoljan nikako sa tim... a na 47mm jos manje.. to nikako nejde..tj ide ali probaj ako ti se da serafit.. vozi tako pa kasnie vrati serijsku glavu pa ces vidjeti razliku.. i kad je jaca kompresija skut je i jaci na visim okretajima
Dejan_22:
Ma neam se šta ljutit, samo ti piši. Što više informacija, to bolje.
Nisam toliko puno radio kineze, pa neznam. Ovaj ima 10 000km, a kada sam skinuo termo grupu radilica je bila u fantastičnom stanju. Nema hrđe, nema lufta, čak i lijevo desno je vrlo, vrlo malo lufta imala. Nije bacala.
Ha nije problem vratit std glavu pa vidit kako ide. S tim naravno onda raste rizik da se prije razleti ili te ostavi negdje na putu. Nakon razrade i preštelavanja ćemo stavit navigacijski uređaj da vidimo rezultate.
zvonkec_92:
ma netrebas se opce brinuti..moja bivsa devetka je imala 14 000km kad sam stavio kit, naravno serijska glava i vozio ga do 18 000 i prodao..i nikad od 1 dana kako sam ju kupio novu, nikad me nigdje nije ostavila a znao sam visit po cijele dane na njoj.. ako sve dobro slozis nece te nigdje ostaviti :)
Welcome:
Nisam vidio bolje očuvan Silverstone :notworthy: Znam jer sam ih vidio dosta, a do nedavno sam i sam bio "ponosni" vlasnik jednoga.
Točno kako i pišeš, neke su stvari na njemu iznenađujuće dobro napravljene, a neke su katastrofalne. ::)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju