Općenito > Generalno o skuterima

PUKNUTA GUMA

<< < (2/9) > >>

Mr J:
Osobno mi nije pukla guma na skuteru pa samo zelim znati sto ciniti i sto me ceka kada se to, nedaj Boze, dogodi...

Genesis051:
To su sad sve (osim cross motora) gume bez zračnica... to konkretno znači da, kad ti u gumu i uleti "strano tijelo" (čavao, komad oštre žice, manji komad stakla), obično taj (npr.) čavao ima efekt čepa... i guma ne ispusti odmah sav zrak... može ti čak danima biti u gumi, prije nego počne gubiti zrak...
Vrlo rijetko će ti baš eksplodirati...ispustiti zrak, tako naglo, da izgubiš kontrolu... (a ako se to dogodi, nadaj se da će to biti zadnja guma, ponekad se da savladati situaciju,  ili nastoj da voziš 5 Km/h,  da se odguruješ nogama ,tj. stojiš na mjestu, ili se pomoli da sletiš u nešto mekano :toothy3: ...
Neke gume vulkanizeri i ne mogu spasiti, jer njoj iznutra toliko rasturi strukturu, i ne žele odgovarati za ničiju glavu...

Mr J:

--- Citat: Genesis051 - 13 Studeni, 2006, 20:24:05 ---To su sad sve (osim cross motora) gume bez zračnica... to konkretno znači da, kad ti u gumu i uleti "strano tijelo" (čavao, komad oštre žice, manji komad stakla), obično taj (npr.) čavao ima efekt čepa... i guma ne ispusti odmah sav zrak... može ti čak danima biti u gumi, prije nego počne gubiti zrak...
Vrlo rijetko će ti baš eksplodirati...ispustiti zrak, tako naglo, da izgubiš kontrolu... (a ako se to dogodi, nadaj se da će to biti zadnja guma, ponekad se da savladati situaciju,  ili nastoj da voziš 5 Km/h,  da se odguruješ nogama ,tj. stojiš na mjestu, ili se pomoli da sletiš u nešto mekano :toothy3: ...
Neke gume vulkanizeri i ne mogu spasiti, jer njoj iznutra toliko rasturi strukturu, i ne žele odgovarati za ničiju glavu...

--- Kraj citata ---
Inace ne krpam gume na autu pa nebih niti na motoru, radi 300 kn koliko kosta guma za skuter da smanjujem sigurnost na vozilu i svoju osobno ne pada mi na pamet!

Punisher:

--- Citat: Mr J - 13 Studeni, 2006, 20:39:31 ---
--- Citat: Genesis051 - 13 Studeni, 2006, 20:24:05 ---To su sad sve (osim cross motora) gume bez zračnica... to konkretno znači da, kad ti u gumu i uleti "strano tijelo" (čavao, komad oštre žice, manji komad stakla), obično taj (npr.) čavao ima efekt čepa... i guma ne ispusti odmah sav zrak... može ti čak danima biti u gumi, prije nego počne gubiti zrak...

--- Kraj citata ---
Inace ne krpam gume na autu pa nebih niti na motoru, radi 300 kn koliko kosta guma za skuter da smanjujem sigurnost na vozilu i svoju osobno ne pada mi na pamet!

--- Kraj citata ---
Slažem se 100%. Rađe bi išao pješke koji dan nego pikati vraga u guzicu pa da me nabode vilama.  :laughing7:

filiplatinovicz:
meni se jednom ispraznila zadnja guma dok je skuter stajao (čavao)... krenuo sam nista ne sluteci, a ona u zavoju pokliznula s ruba felge. umalo sam pao, ali nisam jer sam vozio polako...... obje gume su bile stare.
Drugi sam dan kupio dvije nove, montirao ih i sve me kostalo 505 kuna (uz popuste) I sad sam car!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju