Malo kasnim na bacanje hejtova, ali da se osvrnemo na zadnji upgrade iPhone sage..
Sto se tice dizajna, po mome misljenju je ok, nemozemo ni ocekivati od Apple-a da napravi neki veliki korak naprijed tako da se fanboyevi moraju zadovoljiti sa kvalitetnijom zavrsnom obradom mobitela u odnosu na 4S.
Sto se tice hardveraja, pratio sam malo price na predstavljanju, sumnja se na quad core A15 procesore koji bi trebali biti najefikasniji RISC procesori do danas, i ako je stvarno da ima 4 GPU-a, to bi hardverski trebalo jako lijepo raditi, sudeci po performansama 4S-a u facebook aplikaciji, nova petica ce 2x brze otvarati aplikaciju kamera, 40% brze slikati, imat ce povecanu kvalitetu slika u prostorijama sa malo svjetla, sto ce dobro doci duckface curkama dok se budu slikale po wc-ima glavnih diskaca u gradu.. ali salu na stranu, hardveraj vjerujem da je fino odradjen, svaku komponentu su morali redizajnirati da sve stane pod poklopac i pritom da se mobitel fizicki smanji.
Softverski dio price me najvise zanima, jer koliko su neki ocekivali iOS 5 da bi na kraju po mome misljenju izaslo na veliko nista posebno, zanima me kakvih 200 novih funkcija 6-ica dobija. Jedina korisna stvar koju sam dosad primjetio, iako Androidi posjeduju odavno je panorama, i to panorama sa punom rezolucijom, od maksimalnih 28mpx sto je stvarno zanimljivo.
Opcenito sto se tice mobitela, ja sam tech freak kako bi se reklo, tako da iako iOS mi nikako ne lezi, opet cu rado pogledati kakav hardver i rjesenja nudi Apple, a isto tako i HTC, Samsung i drugi veliki igraci.
Zamjeram Apple-u takvo ponasanje i zbog toga su mi se najvise zgadili, sto tuze Samsung a i ostale firme, zbog nekih ikona i pi*darija, mozda i jesu ovi kopirali, ali nece svijet propasti a ni Apple ako ih puste ovu rundu, ionako su uzeli notification bar i ko zna sta sve ne sa Androida, pa su prosli nekaznjeno. Da se jos malo vratim na softvare, meni bi dopizdilo davnih dana da mi soft na mobitelu od 2007.-e do danas izgleda isto uz neke sitne kozmeticke popravke, zato posjedujem Android koji evoluira puno brze i koji zbog svog open source korjena dopusta power userima da ga modificiraju po zelji, koji se svakodnevno razvija u nesto vece, brze, bolje.
Over and out