Općenito > Generalno o skuterima

Kineski Piaggio

<< < (12/18) > >>

ivanm:
malo sam razmišljao i skužio zašto su počeli ugrađivati jeftinije materijale.. ;D
od 1995-2005. piaggio je proizvodio skutere koji su trajali 10 godina minimum, mogli su prevaliti i 30000km u komadu uz samo osnovni servis..
kako su 2005. bili pred bankrotom, osmislili su strategiju nazvanu "Kinez" (možete ju zvat i Baotian i slično)  i teorija je da je dovoljno sa skuter traje 5 godina i da prevali maksimalno 30000km usput kvareći se svako malo.. em im je bolja zarada od rezervnih dijelova em rade poso svojim serviserima i ka kraju kad ti se za 5 godina skuter raspadne i moraš kupit novi..
zapravo ima logike, zar ne?

samo onda bi im i cijena morala biti konkurentnija jer više nisu na vrhu nego u klasi sa svima ostalima..

steeef:
al danas se sve tak radi..oćeš od bijele tehnike pa do auta,skutera itd..sve se više kvari..
al opet rade i razvijaju nove tehnologije,mašine itd kaj kod ostalih nije slučaj pa onda i sam brend i eto cijene ne padaju..

Jurich:
Pocelo je to davno i tocno to sta si opisa
Prije kad mi je otac ima noviju cisternu marke man kad mu nesto rikne samo nazove servis a oni pitaju koliko je prisa km i tocno se zna koji dio se pokvaria
Kako čudno  :angry7:

danc00:

--- Citat: ivanm - 08 Rujan, 2012, 18:39:09 ---malo sam razmišljao i skužio zašto su počeli ugrađivati jeftinije materijale.. ;D
od 1995-2005. piaggio je proizvodio skutere koji su trajali 10 godina minimum, mogli su prevaliti i 30000km u komadu uz samo osnovni servis..
kako su 2005. bili pred bankrotom, osmislili su strategiju nazvanu "Kinez" (možete ju zvat i Baotian i slično)  i teorija je da je dovoljno sa skuter traje 5 godina i da prevali maksimalno 30000km usput kvareći se svako malo.. em im je bolja zarada od rezervnih dijelova em rade poso svojim serviserima i ka kraju kad ti se za 5 godina skuter raspadne i moraš kupit novi..
zapravo ima logike, zar ne?

samo onda bi im i cijena morala biti konkurentnija jer više nisu na vrhu nego u klasi sa svima ostalima..

--- Kraj citata ---

U potpunosti se slažem!!

Samo zake onda Runner i dalje dojde 19 000kn, umjesto 12-13 000kn.

robert:

--- Citat: danc00 - 08 Rujan, 2012, 20:05:10 ---
U potpunosti se slažem!!

Samo zake onda Runner i dalje dojde 19 000kn, umjesto 12-13 000kn.

--- Kraj citata ---
zato što plaćaš taj znak iznad fara više nego što vrijedi skuter

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju