Općenito > Generalno o skuterima

Kineski Piaggio

<< < (18/18)

SRAD:
Puno komponenti na Piaggio kinezima je izvorno kinesko, od bobini, reglera, statora, kvačila, crijeva su komedija ali opet sve usvemu dobro su koncipirani skuteri pa su opet dobri. Kod Yamahe je ista situacija kod modela koji nisu iz Japana felge iz kine, pumpe vode, gurtner kvazi karburatori...
A ostale europske marke su odumrle zbog globalizacije ili su kupljenje sa strane velikih kao što je Piaggio grupacija. Kina sa tim sistemom samo jača a europljani imaju manje zaposlenih a vlasnici tih firmi zadržavaju profit na razini kao i prije. Kao suprotnost tome je Kawasaki koji je u vlasništvu države ima najmanje kvazi modela i 90% se proizvodi u Japanu.

ivanm:
yamaha aerox, neos, jog i ostale novije 50-ke nisu nikad ni vidle japana...
talijanski blokovi a i pola ostalih dijelova je made in italy.. paioli ovjes, brembo kočnice..
mislim da ih je od 1999. radio danski MBK, možda i od ranije..
današnji su sklepani isto u MBK-u, mislim danska, francuska itd..

danc00:
Moj je bil francuz...al stariji modeli su 100% taljanski

Iwo SR Tuono:
Oni stari aeroxi do 2003 il tako nes sve mbk su,ovi novi neznam
Zapravo kad covjek malo bolje razmisli jebiga,runnera platis 20tkn ovisno o tecaju eura,cpi ili keeway dobijes za 5-6
ALI sa runnerom dobijes opcije razno razne,dijelovi,servisna mreža,prestiž,itd a ja na kiviju jedino sta dobro vidim su minarelli nosači :DD
Iskreno do 2004-2005 sta je proizvedeno to je to,ovo sve novo je lutrija,imam novi nrg power i to je onako,od starog mc3 nebo i zemlja,sto se kvalitete tiče bez obzira na ljepotu

SRAD:

--- Citat: ivanm - 11 Rujan, 2012, 22:47:59 ---yamaha aerox, neos, jog i ostale novije 50-ke nisu nikad ni vidle japana...
talijanski blokovi a i pola ostalih dijelova je made in italy.. paioli ovjes, brembo kočnice..
mislim da ih je od 1999. radio danski MBK, možda i od ranije..
današnji su sklepani isto u MBK-u, mislim danska, francuska itd..

--- Kraj citata ---

Prvi bws-ovi, boosteri i ostali Yamaha skuteri sa početka 90-ih su isto Mbk.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju